Sigrid Friis blev i weekenden valgt som ny landsformand for Radikal Ungdom. Foto: Adnan Al-Adhami

Sigrid Friis blev i weekenden valgt som ny landsformand for Radikal Ungdom. Foto: Adnan Al-Adhami

Sigrid Friis fra Hillerød stryger til tops i ungdomspolitik

22-årige Sigrid Friis blev i weekenden valgt til landsformand for Radikal Ungdom

22-årige Sigrid Friis blev i weekenden valgt som ny landsformand for Radikal Ungdom.
Hun har boet næsten hele sit liv i Hillerød, først i landlig idyl i Freerslev og siden i parcelhus i Nr. Herlev. I dag bor hun i København, hvor hun læser, men har en drøm om at flytte tilbage efter studierne.
Ifølge hende har opvæksten i Hillerød givet anledning til refleksioner og politisk interesse:
”For mig handler politik om balance. Noget af det bedste ved at være vokset op i Hillerød har været balancen mellem by og land. Hillerød Centrum summer af liv og aktivitet, mens man i landsbyer som Freerslev og Nr. Herlev altid kan finde ro, plads og rum. Det er den perfekte kombination for mig. Faktisk tog jeg sidste år hele Radikal Ungdoms Forretningsudvalg med på ridetur i Freerslev Hegn, for at vise hvor jeg kommer fra,” fortæller hun i en mail til Hillerød Posten.

En stemme

Sigrid Friis har en ambition om at være en stemme, der skinner klart og tydeligt igennem, og hun har nogle klare holdninger:
”Vi skal være stemmen for dem, der ikke selv har én. Vi skal tale for klimaet og miljøet, for jeg vil have en klode, der også er klar til fremtidige generationer. Temperaturerne stiger, og det er os mennesker, der har et ansvar for konsekvenserne,” fortæller hun og har også en holdning til flygtningeudfordringerne:
“Vi skal være en stemme for verdens flygtninge – for Muhammed fra Aleppo i Syrien fortjener samme muligheder i livet som Morten fra Hillerød. Alle unge fortjener chancen for at tage en uddannelse, udfolde sine talenter og skabe en fremtid for sig selv. Der er brug for, at vi samarbejder internationalt frem for at bygge mure eller sætte grænsebomme op”.

Eneste kvinde

Den nyvalgte Sigrid Friis bliver samtidig den eneste kvindelige landsformand for et ungdomsparti, og det tager hun med et smil:
”Til DM i debat ved Folkemødet på Bornholm blev jeg kaldt ”Debatféen”, og jeg glæder mig til at peppe paneldebatterne med de andre ungdomsformænd lidt op med mine store armbevægelser og flagrende blomstrede kjoler”.

Publiceret 21 August 2017 11:00