Cancer var mere udtryk end indhold, mener Dan Ingemann. Foto: Josefine Kronhøj

Cancer var mere udtryk end indhold, mener Dan Ingemann. Foto: Josefine Kronhøj

New Note Festival "satte igen et solidt festival-program sammen"

Vanvittig intens koncert med Fribytterdrømme og uengageret forsanger i Franske Piger var blandt oplevelserne på lørdagens New Note Festival

Af
Dan Ingemann

New Note Festivals program lørdag bød på både retro-rock, der næsten blæste taget af Truckhallen, og fine koncerter, der dog ikke overbeviste 100 procent. Det mener Hillerød Postens frivillige kulturanmelder Dan Ingemann Jensen. Læs hans anmeldelse af lørdagen på festivalen her:
“Ved første øjekast kunne man tro, at det måtte være en programfejl, at Cancer allerede var programsat klokken 18.30, men som koncerten skred frem, blev det mere og mere tydeligt, at der mere var tale om udtryk end form og indhold i Cancers ellers ret så stemningsprægede optræden.
Men med en musik, der ikke lefler med hitpotentiale og insisterede beats, formåede Cancer desværre aldrig at blæse New Note 2017 omkuld, selv om bandets sidste nummer var tæt på at skabe varige tinitusskader hos publikum.

Selvsikker koncert

En vittig kommentar til aftens næste optræden var “Prag eller Barcelona?”. Bandet Barcelona leverede en overbevisende og selvsikker koncert, som bedst kan beskrives som en krydsning mellem Vinnie Who og Bisses lidt skæve, men selvsikre attitude.
Med en medrivende musik, som hverken var rock eller hip-hop, leverede Barcelona en ganske fin optræden, dog uden at overbevise 100 procent.
Efter en tur til Barcelona var det tid til Girls Night Out, som med et forholdsvis kort sæt gav en fin optræden med en lyd, der kunne minde om New Orders tunge bas, tilsat lidt Morrissey- og Mew-lyd. En rigtig fin koncert, der fungerede allerbedst mod slutningen, hvor der blev skruet op for tempoet.

Fribytterdrømme leverede en intens koncert, skriver Dan Ingemann Foto: Simon Zarlang

Fribytterdrømme leverede en intens koncert, skriver Dan Ingemann Foto: Simon Zarlang

Franske Piger kom for sent

Om det var fordi, pigernes aften ude allerede var overstået, eller om det var fordi, at New Note var ved at synge på sidste vers, er ikke til at sige, men Franske Piger formåede i den grad at komme for sent til årets fest.
Et ellers ok band med en ok musik blev sat til vægs af en frontmand, som udstrålede alt andet end tilstedeværelse. Om det var et forsøg på påtaget coolness, eller om han bare var uberørt og ligeglad med situationen, må stå ubesvaret hen, men sjældent har man set og hørt et band med så uengageret forsanger.

Blæste taget af

Efter en kold skulder fra de franske piger, var det tid til årets sidste koncert med Fribytterdrømme, der med deres tilbageskuende psykedeliske retro-rock næsten blæste taget af Truckhallen med en vanvittig intens koncert.
Som på et trip tilbage i tiden, men samtidig med blikket rettet mod fremtiden formåede de at sætte et flot punktum for årets New Note Festival, som igen viste, at de formår at sætte et solidt festivalprogram sammen”.

Publiceret 10 August 2017 06:00