Hotellet skal ifølge illustrationen her bygges i røde mursten. Illustration: Momentum

Hotellet skal ifølge illustrationen her bygges i røde mursten. Illustration: Momentum

Formand:

Nyt hotel giver arbejdspladser og nye muligheder

Første illustrationer af det kommende hotel i Hillerøds centrum er kommet frem

Et hotel på seks etager i røde mursten og boligbyggeri med skrånende tag og enkelte små altaner. Det er, hvad der ifølge de første illustrationer er på vej på Markedsplanen i centrum af Hillerød. Formanden for Teknik- og Miljøudvalget Tue Tortzen (Fælleslisten) sendte i sidste uge tegningerne til Hillerød Posten, og han er tilfreds med udspillet - på trods af at han kalder udspillet ’det muliges kunst’: “Vi kan godt stille krav til, hvordan det skal se ud, men det handler i sidste ende om at finde ud af det i dialog med bygherren. Jeg kan personligt godt lide de røde mursten. Det giver et gedigent udtryk. Og jeg synes, det er betryggende, at det ikke er noget med stål, glas, udsvævende betonkonstruktioner og alt muligt fis,” siger han og tilføjer: “Det ser måske lidt for firkantet ud. Det må vi snakke med dem om. Men det er tidens trend med flade tagetager for at få penthouselejligheder på toppen. Så det kan blive et vilkår”.

Nye muligheder

Det er PFA Ejendomme, som investerer 210 millioner kroner i at opføre et hotel på 3000 kvadratmeter, 5000 kvadratmeter seniorvenlige boliger og et supermarked på 1600 kvadratmeter, fortalte PFA til Frederiksborg Amts Avis i juni. Hvem, der skal drive hotel og supermarked, er endnu ikke oplyst. Det giver nye muligheder for byen, at der bliver plads til endnu flere overnattende gæster, mener Tue Tortzen: “Vi får mulighed for at afholde landskonferencer og branchestormøder. I forvejen har vi et rigtig godt samarbejde mellem aktører som Pharmakon, Frederiksborgcentret og Hotel Hillerød, men med endnu et hotel kan vi planlægge kæmpe arrangementer flere år i forvejen med rigtig mange overnattende i byen,” siger han.

Jobs til ufaglærte

Et hotel bidrager også med flere arbejdspladser til byen: “Der kommer jo job til blandt andre ufaglærte, som er plaget af arbejdsløshed for tiden, og det vil fremme velfærden i vores by, hvis flere kan få et job. Det, kommunen tjener penge på ved et nyt hotel, er de arbejdspladser, det giver, og det at vi kan trække flere folk til byen”.

Lokalplan i sin vorden

Lokalplanforslaget er stadig i sin vorden, fortæller Tue Tortzen: “Der er tegnet nogle streger og taget de første skridt til at afklare, hvor der må ligge hotel, boliger og supermarked. Det er ikke til at sige, hvor længe det vil tage at lave planen - men det skal være så hurtigt som muligt. Og så kommer der selvfølgelig en høringsfase på otte uger og et borgermøde som vanligt”.

Plads til busserne

Byggeplanerne går ud over parkeringspladsen, hvor de mange turistbusser med besøgende til Frederiksborg Slot holder. I første omgang lød det fra Tue Tortzen, at der fremover kun bliver plads til 5-6 busser, men det rigtige antal er altså 14, hvor der nu er plads til 16. Han mener dog stadig, der kan blive pladsmangel, når det gælder turistbusserne, og efterspørger mulige løsninger på problematikken. “Overordnet set var det nok bedre for byen, hvis pladsen bliver inddraget til personbilparkering, og så kan vi få busserne til at holde et andet sted. Vi skal i hvert fald se på det,” siger han. Der er kommet mange forslag frem om, hvor busserne kunne holde i stedet. Selvom det helt rigtige forslag måske ikke er dukket op endnu, mener Tue Tortzen, at debatten er vigtig: “Der er kommet mange gode ting frem, og vi er nødt til at tænke stort. Det er meget vigtigt, at vi får vendt hver en sten og drøftet hver en mulighed”.

Publiceret 08 August 2017 06:00