Rasmus og Lasse er bestyrere i det nye diskotek Downtown, som er åbnet i kælderlokalerne, hvor The Gap tidligere holdt til på Torvet.

Rasmus og Lasse er bestyrere i det nye diskotek Downtown, som er åbnet i kælderlokalerne, hvor The Gap tidligere holdt til på Torvet.

Nyt diskotek åbner på Torvet:

“Det har været en drengedrøm siden ungdomsskolen”

Makkerpar åbner diskotek Downtown i The Gaps gamle lokaler i Hillerød

Det var blot et par måneder, at det store diskotek The Gap på Torvet holdt lukket. For nu har to kolleger skabt nyt liv i lokalerne, hvor The Gap lukkede til nytår.
Det er de to bestyrere 43-årige Lasse fra Ølstykke og 32-årige Rasmus fra Frederikssund, som i dag, 1. august, offentliggjorde, at det nye diskotek skal hedde Downtown. Det får dermed samme navn som det diskotek, Lasse tidligere har drevet i Stenløse frem til 2009.
Lasse har længe haft et øje på diskotek The Gap, som blev sat til salg midt i 2016.
“Det er nogle store lokaler, som vi ser mange muligheder i. Samtidig er Hillerød en stor by, som kan bære så stort et sted - også med de mange uddannelsesinstitutioner i byen. Der ligger heller ikke andet lignende tæt på, så vi vil gerne give folk et tilbud lokalt, så de ikke skal helt til Helsingør eller København,” siger Lasse til Hillerød Posten.
Lasse har sit eget transportfirma, hvor Rasmus er ansat, og de er begge uddannede dørmænd. Ved siden af transportfirmaet tager de dørmændsopgaver, og Lasse driver også et mobildiskotek med sin søn. Drømmen har dog altid været at drive eget diskotek.
“Det har været en drengedrøm lige siden ungdomsskolen, hvor jeg fik mit første 'dj-certifikat'. Og nu var chancen her, så jeg slog til. Vi har en stor tro på, at det bliver rigtig godt her,” siger han.
Fik du læst: Slut med flagermus i svømmehallen

Temafester

Planen er blandt andet at holde temafester som beachparty, pyjamasfest eller julebal med snekanoner midt om sommeren. Der skal ikke i samme grad satses på små optrædender med kendte musikere, sådan som The Gap gjorde, fortæller de:
“I sidste ende er det jo gæsterne, der betaler for 25 minutter med de kunstnere. Og vi tror, de hellere vil have 3-4 sjusser,” siger Lasse.
I stedet skal dj's - både etablerede og upcoming - spille den musik, der passer til netop den aften. Gæsterne skal også have mulighed for at ønske deres favoritnumre, og i det hele taget vil Downtown være et åbent sted, hvor alle er velkomne, siger makkerparret:
“Så længe man bidrager til en hyggelig og positiv stemning, er man velkommen. Unge, gamle, høje, lave - i alle verdens farver. Bander og grupperinger bliver selvfølgelig afvist,” siger Rasmus.
Fik du læst: New Note Festival klar til 22 koncertoplevelser

Alle er velkomne i det nye diskotek, så længe de bidrager til en positiv stemning, siger Rasmus og Lasse.

Alle er velkomne i det nye diskotek, så længe de bidrager til en positiv stemning, siger Rasmus og Lasse.

Ikke skræmt af uroligheder

De to er ikke skræmt af den seneste tids ballade med rudeknusninger i barer, hvor banderelaterede personer blev afvist.
“Jeg drev diskotek i Stenløse, som var hovedkvarter for Bandidos,” siger Lasse, og Rasmus supplerer:
“Kommunen og politiet har jo taget hånd om sagen, og vi har, siden vi åbnede igen her i juni, ikke oplevet nogen problemer. Det har ikke påvirket vores beslutning, for de er brodne kar alle steder”.

Højere alderssnit

Håbet er også, at aldergennemsnittet kan stige lidt på diskoteket, hvor Lasse og Rasmus har haft en oplevelse af, at det var svært at komme ind, hvis man var over 23 år gammel.
“Nu har der været en på omkring de 60 år to weekender i træk. Og under byfesten kom en forbi på 86 og drak et par øl og lagde arm med de unge,” siger Rasmus.
Rasmus og Lasse vil gøre meget for at rette op på det dårlige ry, de oplever, at The Gap havde. De vil være synligt til stede de aftener, hvor diskoteket holder åbent:
“Vores oplevelse er, at det før i tiden var nogle unge knægte, der ikke rigtig kunne tage nogle beslutninger, som var sat til at styre stedet. Det vil vi lave om på. Med 15-17 ansatte på arbejde hver aften, skal der være nogen, der løber forrest, og det kan vi,” siger Lasse, som også vil sørge for, der ikke kommer flere mennesker i lokalerne, end de kan holde til.
Han vil også meget gerne tale med dem, der synes, det er et dårligt diskotek og lytte til, hvad problemet er - eller har været. De har også hyret nyt securityhold i døren, så der er ikke er nogen negativ historik. Af personalet er blot omkring fire ansatte fulgt med over i det nye diskotek.
De har de sidste måneder lært stedet rigtig godt at kende, inden efterårsperioden kommer, hvor der bliver mere gang i nattelivet efter sommeren, der som regel er mere stille på diskotekerne.
“Det skal nok blive rigtig godt,” siger Rasmus.

Hverken Lasse eller Rasmus vil have deres efternavne i avisen af forskellige årsager. Hillerød Posten er bekendt med deres identitet.

Publiceret 01 August 2017 06:00