Analyse:

Færre virksomheder i Hillerød har overskud

... men det kan der være en fornuftig forklaring på, mener lokal bankdirektør

Selv om forventningerne til dansk økonomi er blevet opjusteret i år, så viser en ny analyse af 687 aktuelle regnskaber fra virksomheder i Hillerød Kommune alligevel den laveste andel af virksomheder med overskud i fire år. Mens over 76 procent af de lokale virksomheder havde overskud i 2015, så havde kun godt 69 procent af de undersøgte virksomheder overskud i 2016.
Analysen er foretaget af Spar Nord, der på baggrund af data fra erhvervsdatabasen Proff.dk har analyseret udviklingen i de tilgængelige regnskabsdata, som virksomheder i Hillerød Kommune har afleveret til Erhvervsstyrelsen i år. Heraf rummer alle regnskabsdata mindst 5 års historik. Tilsammen giver regnskaberne et billede af, hvordan Hillerøds erhvervsliv har klaret sig igennem det seneste regnskabsår.
Læs også: Hillerød-virksomhed udvider - skal ansætte 50 nye medarbejdere
Spar Nords analyse af virksomhedernes regnskaber kan umiddelbart virke overraskende, eftersom dansk økonomi som helhed er vokset støt siden 2013. Alligevel kan der være en positiv forklaring på udviklingen, lyder det fra direktør i Spar Nord Hillerød Jesper Enghave Fruergaard.
“Mens fremgangen i omsætningen og indtjeningen steg efter opsvinget i 2013, så har mange virksomheder valgt at holde omkostningerne nede. Men de senere års udvikling har betydet, at flere virksomheder nu føler sig i stand til at foretage økonomiske investeringer, så de kan efterkomme efterspørgslen på markedet”, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:
“Analysens resultater skal derfor ses i lyset af, at en stigende indtjening har medført en øget optimisme i virksomhederne i Hillerød, hvorfor flere blandt andet begynder at investere i maskiner og ansætte medarbejdere for at kunne følge med. På den baggrund er der en naturlig og positiv forklaring på den nedadgående udvikling”, siger bankdirektøren i pressemeddelelsen fra Spar Nord.
Læs også: Café København erklæret konkurs
mw

Publiceret 20 July 2017 14:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV