Institution plages af hærværk:

"Stop før det går galt"

Mia Debel, der har to børn i Myretuen, frygter, at der er et barn, der putter et cigaretskod i munden, træder på et glasskår eller river sig på et søm. Hun opfordrer derfor hærværksmændene til at stoppe, før det går galt

Af
Martin Warming

Martin Warming

Den integrerede institution Myretuen i Skævinge er hårdt plaget af hærværk i disse uger. Det er formentlig en flok unge mennesker, der keder sig, der står bag de mange hærværksepisoder, og Mia Debel, der har to børn på henholdsvis tre og fire år i Myretuen, fortæller, at problemet med unge mennesker, der har svinet og rodet i institutionen i aften- og nattetimerne, har eksisteret i mange år. Men i år er det værre end normalt, siger hun.
“Vi har i hvert fald hørt om det hver sommer i de seks år, vi har boet i Skævinge. Men det er eskaleret i år. Tidligere har problemet været, at de ikke har ryddet op efter sig og har efterladt flasker og cigaretskodder, men i år er det decideret hærværk, der bliver begået. Og det har vi ikke set på samme måde tidligere”, fortæller Mia Debel.
“Det har stået på næsten hver nat, siden skolernes sommerferie begyndte. Der er blandt andet blevet smadret borde, bænke, et hegn og et vindue, men de har også ødelagt nogle krukker med planter, som børnene havde plantet sammen med deres bedsteforældre, og smadret nogle cd'er, som børnene havde malet og pyntet og hængt op udenfor. Børnene forstår jo slet ikke, hvorfor der er nogen, der vil ødelægge det, de har lavet, og det er ikke nemt at forklare dem, hvorfor der er nogen, der gør den slags”, siger Mia Debel.

Tid fra børnene

Hun ærgrer sig over, at pædagogerne stort set hver morgen skal bruge tid på at rydde op efter de unge mennesker.
“Jeg bliver først og fremmest frustreret og ked af det på børnenes vegne. Det betyder jo, at de ikke kan komme ud og lege de første par timer, de er i institutionen. Men pædagogerne skal altså også bruge tid på at rydde op og fjerne glasskår og cirgaretskodder. De har i forvejen ikke for meget tid, og det er virkelig ærgerligt, at de skal bruge tid på at gå og rydde op i stedet for at passe mine børn. Det er slet ikke ok”, siger Mia Debel, der dog mest af alt frygter, at der er nogen, der komme til skade på grund af hærværket.
“Jeg er selvfølgelig virkelig bange for, at der er et barn, der putter et cigaretskod eller et glasskår i munden eller river sig på et søm. Det ender med, at der er nogen, der kommer til skade”, lyder det fra Mia Debel, der har følgende opfordring til kommunen.
“Jeg synes, at kommunen skal finde en løsning og for eksempel sætte videoovervågning op. Som udgangspunkt synes jeg, at det er ok, at der er nogle unge mennesker, der sidder hernede udenfor åbningstid, men de skal rydde op efter sig selv og sørge for, at der er pænt, når de går. Hærværket er uacceptabelt”, siger hun.

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privafoto

Privafoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Privatfoto

Publiceret 16 July 2017 07:00

SENESTE TV