Irma Hillerød øger kampen mod madspild

Af
Af Claus Beyer

Irma Hillerød gør det nemt for kunder, der vil reducere madspild. Med et nyt samarbejde med 'Too Good To Go' kan kunder nu købe varer, der ellers ville være blevet smidt ud, til priser langt under normalprisen.

Omkring en tredjedel af al verdens mad ikke bliver spist, men derimod spildt. Og ud over at maden og den tid, der er brugt på at fremstille den, er spildt, bliver der i snit udledt 2 kg CO2 for hvert kilo mad i forbindelse med produktionen. 

Det vil Irma Hillerød gerne ændre og har indledt et nyt samarbejde med virksomheden Too Good To Go, hvor kunder via en app kan købe mad, der ellers ville blive kasseret eller smidt ud.

Hos Irma glæder marketingchef Rikke Søgaard Hyldsberg sig over udsigten til mindre madspild.

”Vi har de seneste år arbejdet målrettet på at reducere vores madspild ude i butikkerne og sætte varer ned i pris, når de nærmer sig udløbsdato. Men sammen med vores kunder kan vi gøre meget mere. Too Good To Go er et fantastisk godt og sympatisk koncept, som vi tror, mange af vores kunder vil synes om,” siger marketingchef Rikke Hyldsberg Søgaard fra Irma.

Læs også: Sommerferie på MTB-skole i Hillerød
 
 

For god til at smide ud

Via Too Good To Go-appen kan Irmas kunder fremover købe varer, der er tæt på udløb, til en priser, der kan være reduceret med helt op til 75 procent af normalprisen. Det er primært varer inden for kategorierne brød og kager, frugt og grønt og andre varer, der er tæt på at løbe på dato, som Irmas kunder nu kan se frem til af lægge i kurven til en lavere pris.

Selve købet foregår via app'en. Efter bestilling kan maden hentes i butikken i op til en time før lukketid. Maden leveres i bionedbrydelig emballage, så konceptet holdes så grønt som mulig, og hos Too Good To Go ser man frem til samarbejdet.

“Vi er utroligt glade for samarbejdet med Irma og derigennem vores fælles indsats i kampen mod madspild i Danmark. Samlet smider vi i Danmark mere end 700.000 tons god mad ud, som sagtens kunne være blevet spist. Derfor er samarbejdet med Irma meget vigtig for os, da vi i fællesskab kan yde en aktiv indsats mod madspild, ” siger Henrik Stampe, Chief Sales Officer Too Good To Go.
 

Publiceret 15 July 2017 06:00