Modelfoto

Modelfoto

Venstre:

"Mere genkendelighed i ældreplejen"

Ældres hjem skal en være en svingdør. Det mener Venstre i Hillerød, der nu har bedt om, at der på det kommende møde i seniorudvalget bliver optaget en sag, der skal være med til at fastlægge klare politiske mål for, hvor mange forskellige medarbejdere, en borger, der er visiteret til praktisk og personlig pleje i sit eget hjem, skal forholde sig til.
Det skriver partiet i en pressemeddelelse til Hillerød Posten.
Baggrunden er, at Venstres byrådsgruppe oplever at blive kontaktet af borgere, der har måtte forholde sig til mange forskellige plejere i deres private bolig.
Fik du læst: Bulgarske kvinder stjal taske men nåede ikke langt
”Forleden var dette et tema i en tv-udsendelse, hvor et kedeligt eksempel fra Hillerød blev fremhævet på en situation med mange forskellige medarbejdere, som ældre borgere må forholde sig til. Sådan skal det ikke være i Hillerød. For Venstre er det vigtigt, at borgeren altid er i centrum for kommunens service", siger Ole Stark, der er Venstres medlem af seniorudvalget.
”Genkendelighed øger trygheden. Det øger også servicen og effektiviteten, at det ikke ofte er en ny medarbejder eller en vikar, der møder op i borgerens hjem og ved hvert besøg på ny skal forholde sig til både borger og borgerens hjem. Derfor foreslår Venstre, at seniorudvalget optager denne sag med det formål at kunne indstille klare fastlagte politiske mål til byrådet for, hvor mange medarbejdere, man som visiteret til personlig og praktisk pleje i eget hjem, skal forholde sig til", lyder det fra Venstres borgmesterkandidat, Klaus Markussen.
Politiske mål

Venstre vil have seniorudvalget til at blive enige om en indstilling til byrådet om, at der skal arbejdes med fastlagte politiske mål for, hvor mange medarbejdere man skal forholde sig til, hvis man modtager hjælp.
"I den forbindelse foreslår Venstre, at seniorudvalget beslutter, at den nuværende situation skal kortlægges, og at der i de kommende måneder arbejdes i retning af en beslutning om helt konkrete handleplaner, der skal imødekomme klare fastsatte politiske mål om, at der skal være mere genkendelighed og færre forskellige medarbejdere for borgere, der modtager personlig og praktisk pleje", står det endvidere i pressemeddelelsen fra Venstre.
mw

null

Publiceret 12 July 2017 17:00