Torvet får ’østers-møbler’ og nye cykelstativer

Enigt byråd har sat 800.000 kroner af til krukker, skulpturer og andet, som skal give mere liv på Torvet i Hillerød

Nyt solsejl, store krukker, 'østers-bænke' og mere cykelparkering.
Hillerød Byråd afsatte på deres møde onsdag 21. juni 800.000 kroner til en forskønnelse af Torvet, så mange har lyst til at opholde sig der. Torvehandlen skal blomstre, og der skal være plads til både udstillinger, dans og teater. Der skal nu også udarbejdes en ny helhedsplan for Torvet - læs om den i artiklen her på siden.
Der var i alt afsat 1,1 millioner kroner til nyskabelser på Torvet:
“Og nu vil vi gerne have en god million kroner på at skabe noget med det samme. Vi har valgt at placere nogle 'østers'-møbler, som man kan ligge og flyde i, opsætte flere cykelstativer - så mange som der kan være, og nogle store krukker. Vi er ved at undersøge, hvor dem, vi havde, blev af, så det er spændende, om vi kan finde dem, for så bliver der penge til overs,” sagde miljø- og teknikudvalgets formand Tue Tortzen fra Fælleslisten til mødet.

Hyggelig stemning

Socialdemokraternes Louise Colding Sørensen, som er næstformand for udvalget, glædede sig over, at der nu sker noget på Torvet, så der kan skabes hygge og liv her og nu:
“Vi har bedt om, at der skal indkøbes slænge-møbler, som samtidig også har en skulpturel værdi. Vi har bedt om, at der opstilles cykelstativer, for dem har vi alt for få af i bymidten. Endelig har vi bedt om, at der kommer krukker med blomster og grønt op på Torvet, så vi kan skabe en hyggelig stemning og en god atmosfære. Alle disse nye tiltag er fleksible og mulige at flytte rundt på, så vi ikke får sat noget i vejen for den overordnede færdige plan, der snart er på vej,” sagde hun og nævnte, at teknisk udvalg var stødt på 'østers-møblerne' for første gang på deres tur til Barcelona i 2008, hvor udvalgsformand tilsyneladende havde slænget sig i dem - det har hun i hvert fald et foto af.

Torvet skal friskes op med store krukker, og der skal stilles flere cykelstativer op. Arkivfoto

Torvet skal friskes op med store krukker, og der skal stilles flere cykelstativer op. Arkivfoto

“En fornøjelse”

Venstres Klaus Markussen glædede sig også over, at der i denne byrådsperiode sker noget:
“Det er virkelig en fornøjelse, at vi for første gang i mange år endelig får gjort noget, og at der endelig er handling bag ordene. Det er ellers mest blevet ved snakken omkring vores torv. Men det her er en af de ting, hvor vi kunnet stå sammen, og det må vi glæde os over”.
Venstres Hanne Kirkegaard efterlyste muligheder for at komme af med sit skrald på Torvet - “for der ser ikke særlig pænt ud på Torvet,” sagde hun. Louise Colding Sørensen forsikrede om, at affaldsspande er på vej, mens Tue Tortzen mente, at de forretningsdrivende skal være med til at betale for oprydningen på Torvet.

Parasoller senere

Christina Thorholm fra Radikale Venstre ærgrede sig over, at parasoller ikke indgår i planerne. Parasollerne kunne udarbejdes i ens mønster eller farve, som er kendetegnende for Hillerød og dermed få torvehandelsområdet til at fremstå ensartet.
Men når parasollerne ikke er med i den endelige bevilling, skyldes det, at helhedsplanen endnu ikke er klar, sagde Louise Colding:
“Parasoller er vigtige. Problemet er bare, at vi ikke kan bruge dem, før helhedsplanen er klar, så vi ved, hvor de handlende skal stå. Men jeg er ikke i tvivl om, at de kommer, for de er med i flere af forslagene,” sagde hun.
Et enigt byråd stemte dermed for, at pengene kan frigives. Så nu kan østers-møblerne bestilles fra Barcelona, så man for fremtiden kan sidde, ligge, kravle eller klatre i dem ved slotsøens vandkant.

Det er virkelig en fornøjelse, at vi for første gang i mange år endelig får gjort noget
Klaus Markussen (Venstre)

Publiceret 11 July 2017 10:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV