Undgå indbrud:

Seks enkle tip til at give boligen en tyveri-fri ferie

Nordsjællands Politi anbefaler blandt andet at bruge naboerne

At komme hjem til en opbrudt dør og en gennemrodet bolig kan gøre afslutningen på en ellers god sommerferie til en kedelig en af slagsen.
Beklageligvis er triste beboere sjældent noget, indbrudstyvene tager med i deres overvejelser, inden de begår indbrud, og derfor opfordrer Nordsjællands Politi borgerne til at tage deres forholdsregler, inden de drager på sommerferie.
“Langt de fleste indbrud bliver begået i boliger, der står mennesketomme, og da mange i sommerferien forlader hjemmet i en længere periode, har indbrudstyvene desværre gode arbejdsvilkår. Derfor er det en god idé at få boligen til at se beboet ud, selv når den ikke er det,” udtaler politiinspektør Helge Holbek fra Nordsjællands Politi.

Kaffemøde med naboerne

Og det er muligt med nogle små virkemidler og et godt naboskab.
“Vi anbefaler, at man inden ferien mødes med sine naboer til en kop kaffe og aftaler, hvordan man kan hjælpe hinanden i sommerperioden. Det kan for eksempel være ved at slå græs for hinanden, tømme postkassen, bruge indkørslen og skraldespanden og andre lignende ting, der kan få boligen til at se beboet ud,” siger Helge Holbek. jesl

Seks simple råd fra politiet

Luk og lås døre og vinduer
Placer værdier, så de ikke er synlige udefra
Lad noget lys være tændt, lad rodet ligge og lad opvasken stå
Bed naboen benytte husets skraldespand, tømme postkassen og parkere i indkørslen
Lås skuret og lad ikke redskaber ligge fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet
Tilmeld dig Nabohjælp på www.nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager fem minutter at tilmelde sig.

Publiceret 08 July 2017 06:00

SENESTE TV