Udvalgsformand:

“Vores unges trivsel betyder rigtig meget for os”

Christina Thorholm lover at forældre og unge nok skal blive hørt i Levuk-sagen

Af
Martin Warming

Martin Warming

Christina Thorholm (R), der er formand for sundheds- og socialudvalget i Hillerød Kommune, kan godt forstå, at forældrene på Levuk bekymrer sig, men hun understreger samtidig, at der ikke er blevet besluttet noget endnu, og at det ikke er alle unge fra Hillerød Kommune, der drejer sig om.
“Det drejer sig ikke om, at alle de unge, der bruger Levuk, bliver foreslået flyttet fra Levuk til Oasen. Men nogle af de unge, der i dag går på Levuk, har et funktionsniveau, der gør, at de godt kan komme i et andet samværks- og aktivitetsniveau. Og det drejer sig kun om unge over 18 år,” siger Christina Thorholm.
Hun er samtidig godt klar over, at de tilbud, de unge vil få på Oasen, ikke kan sammenlignes med dem, de i dag får på Levuk.
“Oasen er et tilbud til voksne, hvor man laver aktiviteter i samme kategorier, som dem man laver på Levuk, og i forbindelse med, at vi skal se på budgettet, er vi blevet gjort opmærksomme på, at det koster mere at have de unge gående på Levuk end på Oasen. Vi ved godt, at der er nogle af de unge, der er så handicappede og har et så komplekst støttebehov, at Oasen ikke er et reelt tilbud til dem, men vi ved også, at der er nogen, der har et tilbud til en høj pris, som vi vurderer kan fungere med et tilbud til knap så høj en pris,” siger hun til Hillerød Posten.
Hvor mange unge, der i givet fald skal flyttes fra Levuk til Oasen, er der ikke sat tal på endnu.
“Det er en andel af de 21. Men vi ved ikke, hvor mange, der drejer sig om endnu. Forvaltningen er ved at undersøge, om vi kan klare os med den normering, der er på Oasen i dag, eller om der skal ansættes mere personale. En del af de unge, der i dag går på Levuk, bruger allerede beskæftigelsestilbuddet i Oasen. Så mange af dem kender altså allerede huset og medarbejderne,” siger udvalgsformanden, der samtidig understreger, at forældrene og unge nok skal få mulighed til at komme med deres meninger og synspunkter i sagen.
“Vi vil rigtig gerne i dialog med forældre og de unge fra Levuk, og vi inviterer dem til et møde i august, så de kan få mere at vide om, hvad det er, vi taler om. Til august kan vi stadig ændre på forslaget, så der er altså ikke noget, der er blevet besluttet, når vi mødes med dem,” siger hun og tilføjer:
“Vores unges trivsel betyder rigtig meget for os. Og det betyder os meget for os, at de har nogle inkluderende fællesskaber og aktiviteter, som de har det sjovt med. Det er virkelig vigtigt for os, at man kan komme et sted og mødes med ligesindede. Det at slappe af sammen med andre og kunne være, som man er, er meget vigtigt for ens trivsel,” Christina Thorholm.

null

Publiceret 21 June 2017 07:00

SENESTE TV