13-årige Axel lige efter løbet med sin træner, Nicolaj Raagaard Sørensen

13-årige Axel lige efter løbet med sin træner, Nicolaj Raagaard Sørensen

Unge Axel slår 35 år gammel klubrekord eftertrykkeligt

Axel Vang Christensen løb hurtigere end rekorden fra 1982

Axel fylder 13 år denne sommer og deltog i dag i Baneturnering, hvor især voksne atletikudøvere dyster og hjælper hinanden til bedre tider. Axel var for første gang i år tilmeldt til et løb på 3000 m på løbebane. Baneturneringen har forskellige afdelinger henover sommeren og denne gang var det Ballerup Atletikklub som arrangerede og løbet afvikledes på Ballerup atletikstadion.
Axel stillede op for FIF Hillerød, som er en traditionsrig klub. Axel har allerede sat flere klubrekorder og tegnede sig også for to danske årgangsrekorder sidste år. Men denne dag havde han udset sig klubrekorden på 3000 m for drenge på 13 år. Den var sat i 1982 af Thomas Olsen og lød på 11 minutter og 27 sekunder.


Læs også: Lotto-vinder søges

I front

Axel lagde sig i front og klarede næsten at holde omgangstider på 1 minut og 20 sekunder Omgangene er 400 m og der løbes syv og en halv omgange. Det var lidt sejt de sidste to omgange, men tiden sluttede på 10 minutter og 6 sekunder. Klubrekorden var dermed hjemme med en rigtig flot forbedring på hele 1 minut og 21 sekunder. 
Nu er det Axels ønske at forsøge sig på samme distance igen efter sommerferien. Han har sat næsen op efter at komme under 10 minutter på de 3000 meter. CBO

null

Publiceret 21 June 2017 17:00