Klovneløbet i Hillerød er nu landets største

Klovneløbet i Hillerød har slået alle rekorder

Med næsten 1.000 deltagere, udgivelse af en klovne mini-bog og et overskud til Danske Hospitalsklovne på over 100.000 kroner blev Klovneløbet i Hillerød, der blev afholdt lørdag den 10. juni i forbindelse med Hillerød Slotssø Byfest, det største i Danmark i år.
Med festligt olietønde-musik i baggrunden fløjtede hospitalsklovnen Victor klovneløbet i gang i 20 meters højde fra kurven på en stigebrandbil, og de glade børn og voksne løb rundt om Slotssøen for at støtte en god sag – de Danske Hospitalsklovne.
Efter løbet fik alle deltagerne medaljer, vand og frugt, og alle børnene fik små gaveposer, sponsoreret af lokale virksomheder. Og der blev trukket lod om flotte gaver på startnumrene.
Læs også: Se video og billeder: Klovneløbet slog alle rekorder
”Sikke en fantastisk dag. Vi havde i år en målsætning om at nå de magiske 1.000 deltagere – mod 600 sidste år - og med over 200 tilmeldinger på selve dagen lykkedes det at nå op på næsten 990 glade børn og voksne, og vi er ovenud tilfredse,” siger arrangørerne bag løbet.
”Man bliver simpelthen helt høj over at se alle de glade børn kravle rundt på brandbilen, hoppe i sjippetov, sludre med hospitalsklovnen – og ikke mindst løbe over målstregen og få overrakt de flotte klovnemedaljer og gaveposer. Vi håber, at alle deltagere har haft en ligeså god dag, som vi har haft – og vi glæder os allerede til at se dem alle – og gerne endnu flere – til Klovneløbet 2018”.
Formålet med klovneløbet er at samle penge ind til foreningen Danske Hospitalsklovne. Hospitalsklovnene er ikke på finansloven og er derfor afhængige af sponsorater og andre donationer. I dag når Danske Hospitalsklovne ud til halvdelen af alle indlagte børn, men målet er at nå ud til mange flere. Det kostede 60 kroner at deltage i det 2,3 kilometer lange klovneløb, og takket været sponsorer kunne samtlige 60 kroner gå ubeskåret til Danske Hospitalsklovnene.

Rekordstort overskud

Det er endnu ikke opgjort nøjagtigt, hvor mange penge, der i alt er samlet ind til Danske Hospitalsklovne i forbindelse med Hillerød Klovneløb og de utallige aktiviteter i ugerne op til løbet, men arrangørerne regner med, at overskuddet fra løbet er lige over 100.000 kroner.
Cityforeningen, med formanden Martin Iversen i spidsen, har været med til at promovere Klovneløbet over for byens butikker. Og flere butikker har solgt armbånd og næser og dermed været med til at løfte overskuddet til Danske Hospitalsklovne. I Kop & Kande gik man forrest med aktiviteterne i form af tegnekonkurrence, en klovne-auktion og selv en rapper på gaden udenfor butikken – og i ugerne op til løbet blev der solgt og indsamlet for over 12.000 kroner.
I alt har mere end 40 lokale butikker og virksomheder bidraget med sponsorater, præmier, købt den nye klovne-minibog, annonceret, solgt armbånd og klovnenæser, holdt auktioner eller lavet andre sjove aktiviteter.
“Vi er virkelig taknemmelige for den store støtte, som både butikker, virksomheder og folk på gaden har vist os – her kan man virkelig tale om, at ”Hillerød står sammen” i den gode sags tjeneste. Et overskud til Danske Hospitalsklovne på over 100.000 kroner kan Hillerød godt være pavestolt over. Hillerød Klovneløb er kommet for at blive, og vi håber, at vi også til næste år kan få hele Hillerød med,” siger arrangørerne.

Der var masser af underholdning på Torvet i forbindelse med løbet. Foto: Martin Warming

Der var masser af underholdning på Torvet i forbindelse med løbet. Foto: Martin Warming

Hospitalsklovnen Victor var selvfølgelig også med, og det var også ham, der fløjtede løbet i gang. Foto: Martin Warming

Hospitalsklovnen Victor var selvfølgelig også med, og det var også ham, der fløjtede løbet i gang. Foto: Martin Warming

Publiceret 16 June 2017 14:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV