Børnenes bisser skal måske fremover til tjek på en samlet kommunal tandplejeklinik på Frederiksborg Byskole i Hillerød. Arkivfoto

Børnenes bisser skal måske fremover til tjek på en samlet kommunal tandplejeklinik på Frederiksborg Byskole i Hillerød. Arkivfoto

Forslag til 30 millioner kroner:

Tandplejen skal samles på Byskolen

Byråd sender forslag om at samle alle kommunens fem skoletandplejer på Frederiksborg Byskole

Når ungernes bisser skal tjekkes, eller bøjlen skal strammes, kan det i fremtiden komme til at foregå på Frederiksborg Byskole.
I hvert fald har politikerne et ønske om at samle Hillerøds fem tandplejeklinikker og tandreguleringen på Frederiksborg Byskole.
Byrådet godkendte på deres møde 31. maj Social- og Sundhedsudvalgets forslag om et delvist nybyggeri på byskolen på Carlsbergvej.
Ønsket om en samlet tandpleje handler både om at opnå en mindre driftsbesparelse på 500.000-900.000 kroner om året, men om også om at højne den faglige kvalitet ved, at fagkompetencerne samles under ét tag.
Samtidig vil brugerne opleve større fleksibilitet, fordi der vil være flere muligheder for at kunne tilbyde for eksempel akutbehandlinger og uplanlagte behandlinger.
Fik du læst: Brødrene Olsen festede i Slotsparken

Forvaltningen har undersøgt flere scenarier for, hvor tandplejen kunne samles. Blandt andet har et forslag om at udvide kommunens sundhedscenter ved Frederiksborgcentret og at leje sig ind i bygninger på Campus været i spil.
Men forslaget om at udvide på Byskolen blev altså valgt. Den placering vil være stationsnær, men give en udfordring i forhold til parkering, lyder det i sagsfremstillingen. Det er dog en fordel, at det ikke er et lejemål, og at det er nært for en af kommunens store skoler.
Forvaltningen vurderer, byggeriet vil koste 30 millioner kroner. Der skal nu udarbejdes et anlægsønske til de kommende budgetforhandlinger for 2018-2022.

null

Publiceret 13 June 2017 10:00