2.400 indstillinger:

Blikkenslagernes ’Godfather’ vandt særpris

Underviser Louis Tonny Hansen fra Erhvervsskolen i Hillerød vandt en af de seks særpriser til Politikens Undervisningspris-uddeling

VVS-lærer Louis Tonny Hansen hev i sidste uge en af Politikens seks særpriser til undervisere hjem. Han har ifølge skolen uddannet noget nær samtlige blikkenslagere i Nordsjælland.
Louis Tonny Hansen blev i sidste uge hyldet på sin arbejdsplads gennem knap 30 år, Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød, af sine kolleger, som har indstillet ham på baggrund af hans lange, dedikerede indsats. Der var i alt kommet 2.475 indstillinger til Politikens Undervisningspris. Derudaf valgte de faglige paneler vinderne i hver kategori - og en af særpriserne gik altså til Louis Tonny Hansen.
Han var på ferie i sidste uge, så han var ikke selv i Politikens Hus til overrækkelsen, men mandag morgen ankom han på Erhvervsskolen og blev fejret af sine kollegaer på VVS-afdelingen med blomster, taler og klapsalver.
Læs også: Mette-mor er landets bedste lærer

Højt fagligt niveau

Ifølge kollegernes indstilling er der stor faglig tyngde i Louis' undervisning:
“Han har uddannet stort set alle blikkenslagere i Nordsjælland. Alle, jeg har kendskab til, har sat stor pris på hans undervisning og høje faglig niveau” blev der blandt andet skrevet i den indstilling, der blev indsendt til Politiken.
Da Politiken gæstede Louis Tonny Hansens undervisning på Erhvervsskolen, fortalte en af eleverne, at “han er lidt ligesom vores Godfather. Han hjælper os på en måde, så vi ikke føler os dumme”.
Han vandt ifølge juryen særprisen “for at være en underviser, der bruger sit eget udgangspunkt som en stærk håndværker med faglig stolthed i sin undervisning”.
Fik du læst: 18-årig overfaldet på stationen

Øger respekten for faget

Ekspertpanelet begrundede udnævnelsen med, at Louis Tonny Hansen uden beskidte mafia-metoder, men med stolthed, stor faglighed og en håndsrækning til de elever, der ikke er blandt de stærkeste, øger respekten for et fag, hvor tilslutningen de seneste år er blevet mindre og mindre, selv om behovet for dygtige blikkenslagere er uforandret.
Louis Tonny Hansen har fortalt til Politiken, at han selv har været ordblind, og at de svage, da han gik i skole, blev gemt nede i det ene hjørne:
“Det har ligesom hængt ved mig, at jeg altid har kæmpet for de svage. Selv om eleverne har lavet noget, der ser forfærdeligt ud, så prøver jeg altid på at rose dem”.
Louis Tonny Hansen går inden længe på pension.
Også en anden af priserne gik til en lokal person, da Mette Petersen fra Hillerød vandt årets hovedpris som lærer i grundskolen.

Publiceret 18 May 2017 11:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV