Biblioteket samler ind:

Donér dine bøger til udsatte børn

Biblioteket har startet en indsamling af brugte bøger til udsatte børn og unge

Støver bøgerne på hylden? De gode læseoplevelser behøver ikke gå tabt. Hillerød Bibliotek er blevet indsamlingssted for Læs for Livet. Donér dine bøger, og vær med til at give udsatte børn og unge gode oplevelse og bedre odds for at få en uddannelse.
Indsamlingen på Hillerød Bibliotek er gået i gang, og her kan du fremover donere dine bøger i ekspeditionen i hele den betjente åbningstid. Du kan også aflevere dine bøger til bibliotekspersonalet på Skævinge Bibliotek på mandage og onsdage kl. 14-18 samt lørdage kl. 10-14.
Læs også: Hillerøds kommunale service får hug
 

Bogglæde og læselyst

Hver gang en kasse er fyldt op, sendes donationerne videre til Gentofte Central Bibliotek, hvorfra Læs for Livet kører forbi og henter bøgerne, og fordeler dem ud til institutioner, der arbejder med udsatte børn og unge på eksempelvis børnehjem, krisecentre, asylcentre og julemærkehjem.
Organisationen Læs for Livet kæmper for social forandring ved at bringe bogglæde og læselyst ind i børnene og de unges hverdag.
For at det kan lade sig gøre, indsamler Læs for Livet bøger fra forlag, forfattere, illustratorer og ikke mindst private. Alle – uanset bopæl – skal kunne bakke op om projektet, derfor samarbejder Læs for Livet om bogindsamling med biblioteker over hele landet. En række kendte forfattere som Jussi Adler Olsen og Lene Kaaberbøl støtter Læs for Livet og har doneret egne bøger.
Børnene og de unge er mellem 0-23 år, så det kan være alt fra billedbøger, fagbøger, tegneserier, lydbøger og voksenbøger, der er relevante for Læs for Livet. Til gengæld er det vigtigt, at bøgerne er i pæn stand, da de skal tænde læselysten, der er den vigtige drivkraft til læring i det enkelte barn.
Hvis du vil læse mere om Læs for Livet, kan du gå ind på hjemmesiden: www.laesforlivet.dk. srj

Publiceret 16 May 2017 20:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV