’Mette-mor’ fra Hillerød hyldet som Danmarks bedste lærer

Mette Petersen fra Hillerød er Danmarks bedste grundskolelærer, og onsdag blev hun hædret af sine kolleger

Af
Mads Hussing

Mette Dolmer Thygesen

“Det er fuldstændig fantastisk overvældende”.
Sådan sagde dansk- og idrætslærer Mette Petersen, som tirsdag modtog Politikens Undervisningspris - og med den får hun titlen som Danmarks bedste grundskolelærer.
“Det har været to døgn med fest og farver. Forældre og elever har alle villet sige tillykke, og jeg er blevet mødt med flagallé af eleverne,” sagde en tydeligt glad Mette Petersen, som bor i Brødeskovparken i Hillerød og arbejder på Lillevang Skole, da hun blev hædret på skolen onsdag, dagen efter overrækkelsen i Politikens Hus.
Hun havde ikke fået meget søvn efter at have været på bar efter prisoverrækkelsen og derefter skulle møde i Go' Morgen Danmark på TV2 alt for tidligt.
“Det her betyder så meget for mig. Det er en kæmpe ære - jeg er så stolt. Alt det der er skrevet i indstillingerne - de er så søde og sjove. Så gider jeg bare mit arbejde så meget,” sagde Mette Petersen og tilføjede meget hurtigt med et stort grin.
“Jeg havde selvfølgelig gidet det alligevel”.

2475 indstillinger

Med 2475 indstillinger har Politiken i år modtaget mere end dobbelt så mange indstillinger som sidste år.
De fleste kommer fra nuværende og tidligere elever, men også henrykte forældre og begejstrede kollegaer havde sat sig til tasterne og sendt en indstilling af sted, oplyser Politiken. Hele 69 mennesker har indstillet Mette Petersen fra Hillerød til prisen. Hun vandt ifølge Politiken hovedprisen for at være en rollemodel for andre lærere.
“Mette har det hele og lidt til. Hun kan sit fag og faglige begreber og går ikke på kompromis med kvaliteten. Hun går forrest og er ikke bange for at diskutere etik og moral og få eleverne til at tage stilling til, hvilket samfund de vil være med til at skabe”, skriver ekspertpanelet i deres begrundelse. Mens en elev mener, at Mette har superkræfter, skriver en anden, at hun har gjort klassen klog.
“Hun er mega engageret, og når hun først kommer i gang, er det meget svært at falde bagud. Man bliver trukket med i undervisningen”, skriver en tredje. Alle har rost Mette Petersen til skyerne:
“Du kan dit fag og dine faglige begreber, og som en elev siger: Mettes feedback-kultur er i en liga for sig”, lød det fra dommer Lise Tingleff Nielsen, der er områdechef hos Danmarks Evalueringsinstitut, på scenen, da prisen blev overrakt.
Som hovedprismodtager bliver Mette Petersen præmieret med 75.000 kroner. Hun havde da også markeret dagen med i bedste Oscarstil at leje en limousine til turen fra Lillerød til Rådhuspladsen:
“Det her er ligesom at vinde en Oscar. Der er bare lige den forskel, at vi arbejder med den virkelige virkelighed”, sagde hun til prisoverrækkelsen til Politiken.

Allerøds borgmester kom og holdt tale og overrakte blomster til den glade lærer. Foto: Mads Hussing

Allerøds borgmester kom og holdt tale og overrakte blomster til den glade lærer. Foto: Mads Hussing

Mette-mor

Da Politiken var på besøg i Mette Petersens klasse inden prisuddelingen, var der en elev, der fortalte, at læreren har fået kælenavnet 'Mette mor' blandt eleverne:
“Hun er ligesom en mor nummer 2. Klassen skal ikke ligne lort, og det hele skal være struktureret. Samtidig er hun sød, og hvis man en dag er stille, er hun meget opmærksom og spørger, om man er okay, uden at det bliver på en måde, der er for meget”, sagde Julie Skovsted Eriksen til avisen.


Der var kage på bordet, da Mette Petersen blev fejret af sine kolleger på Lillevang Skole i onsdags. Foto: Mads Hussing

Der var kage på bordet, da Mette Petersen blev fejret af sine kolleger på Lillevang Skole i onsdags. Foto: Mads Hussing

Lærer Mette Petersen fra Hillerød blev i sidste uge hyldet på sine skole, fordi hun har vundet Politikens Undervisningspris. Foto: Mads Hussing

Lærer Mette Petersen fra Hillerød blev i sidste uge hyldet på sine skole, fordi hun har vundet Politikens Undervisningspris. Foto: Mads Hussing

Eksempler fra indstillingerne:

“Hun er meget dygtig og en meget kompetent lærer og er virkelig god til at motivere de unge mennesker. Man kan virkelig mærke, at hun brænder for sit arbejde. Det kan mærkes på mit barn som også er meget glad”. En forælder.

“Hun er en ualmindeligt engageret lærer, der skaber en lærerig og sjov undervisning. Hun er en dygtig formidler og når ud til de forskellige niveauer, der måtte være i klasserne. Jeg har ikke mødt en, der ikke var glad for hende og hendes undervisning, og generelt er de rosende ord ikke få når man snakker om Mette. Jeg føler mig heldig at have en lærer, der er så ambitiøs på vores alles vegne”. En elev.

“Hun spreder med sin gejst, drive, høje energiniveau og positive attitude altid en god stemning og en lyst til at lære for alle - selv de mest “sløve” teenage drenge”. Forælderpar.

“Hun er en rigtig god lærer som formår at få alle med i undervisningen. Hun er god til at veksle mellem at være seriøs, sjov og streng. Hun er god til at gøre undervisningen spændende”. En elev.

Alle indstillingerne kan læse på politiken.dk.

Publiceret 16 May 2017 07:00