Indlæring med leg:

Sprogfitness på Hillerød Bibliotek

70 børn fra Hillerød kommune deltog for første gang i Sprogfitness på Hillerød Bibliotek

Af
Af Claus Beyer

Hillerød Bibliotek havde torsdag formiddag besøg af tre 0. klasser og en håndfuld 1. klasseelever, cirka 70 børn i alt, fra tre af kommunens skoler, Hanebjerg Skole, Afd. Gørløse, Hillerød Vest Skolen Afd. Alsønderup og Hillerødsholmskolen.
”Vi leger med ord og sprog og vi giver den gas med sjove og udfordrende lege, hvor både hoved og krop kommer på arbejde. Formålet med Sprogfitness er at stimulere de 5 til 7-åriges glæde ved sprog, læsning og læring og gennem leg og bevægelse udvikle deres sprogfærdigheder. Børnene kommer i løbet af formiddagen igennem i alt tre forskellige lege FIND ABC, TRYLLEDRIKKEN og HVEM ER DU – OG HVAD LAVER DU? Legene træner forskellige kompetencer, blandt andet børnenes sproglige opmærksomhed, samarbejdsevner, lytteforståelse og forestillingsevner,” fortæller Naja Bjørn Skou fra Hillerød Bibliotek til Hillerød Posten.

Fakta om Sprogfitness

Sprogfitness blev født i 2013, med støtte fra Kulturstyrelsen (Nu Slots- og Kulturstyrelsen).
Initiativet indledtes som et samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne, en lokal skole, en børnehave og pædagoguddannelsen i Aalborg (UCN), for at udvikle sprogfærdigheder og stimulere de sociale kompetencer hos børn.
I 2014 blev konceptet afprøvet for første gang med Aalborg Kommunes børn og er siden blevet raffineret og udviklet mhp. logistik og indhold.
I 2016 konceptet udvidet til at region Nordjylland hvor der deltog 3400 børn i alderen 5-7, og i år, 2017, er konceptet kørt ud på landsplan med 70 tilmeldte biblioteker, heriblandt Hillerød, og et anslået deltagertal på cirka 10.000 børn.

Foto: Claus Beyer

Foto: Claus Beyer

I alt deltog 70 børn fra skolerne i Hillerød på årets Sprogfitness, der for første gang var kommet til Hillerød. Foto: Claus Beyer

I alt deltog 70 børn fra skolerne i Hillerød på årets Sprogfitness, der for første gang var kommet til Hillerød. Foto: Claus Beyer

Publiceret 11 May 2017 16:30

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV