Nødråb efter nyt trafikuheld:

"Få nu gjort noget ved den vej"

Efter fire trafikuheld på et par måneder håber familien Grønbech, at der snart bliver gjort noget ved trafiksikkerheden på Skævingevej

Af
Martin Warming

Martin Warming

Familien Grønbech på Skævingevej 13 mellem Store Lyngby og Skævinge har endnu engang har et trafikuheld tæt inde på livet. For en måned siden bragede et bil med fulde unge direkte ind gennem hegnet til deres have, hvor den ramte børnenes legehus, som de havde leget i få timer forinden. Og tirsdag aften var den så gal igen, da en bil røg ud i grøften og ramte et vejskilt tæt på familiens hus.
Det er faktisk den fjerde ulykke på bare to måneder på en forholdsvis kort strækning omkring familien Grønbechs hus, og John Grønbech håber, at enten politiet eller Hillerød Kommune snart får gjort noget ved trafiksikkerheden - eller mangel på samme - på Skævingevej.
“Det er en smal vej med en masse små sving. To lastbiler kan faktisk ikke passere hinanden, og jeg forstår ikke, at den tilladte hastighed er 80 km/t. Den skal sættes ned så hurtigt som muligt,” lyder det fra John Grønbech.
Læs også: Berusede unge i bil smadrede ind i legehus med høj fart: "Folk kører som på en racerbane"
Der er faktisk skilte på vejen, der anbefaler bilisterne at sætte farten ned til 40 km/t, men det er altså ikke et krav, at de gør det, men blot en anbefaling.
“Jeg håber inderligt, at der snart sker noget. Både politiet og kommunen var herude og kigge på forholdene efter ulykken med de unge mennesker, der kørte ind i vores have, men der er ikke sket noget endnu. Desværre. Det tager jo den tid, den slags tager, men man frygter selvfølgelig, at der er nogen, der kommer til skade på et tidspunkt,” siger John Grønbech.
Efter ulykken med bilen i familien Grønbechs have i slutningen af marts har John Grønbech bygget et legetårn til børnene - på den anden side af huset væk fra vejen.
“Det er jo ikke sådan, at vores børn ikke må være i haven ud mod vejen mere, men man er selvfølgelig ikke helt tryg ved situationen, og de fleste legeaktiviteter foregår på den anden side af huset væk fra vejen,” fortæller han.

Lytter ikke

Og det er ikke kun familien Grønbech, der er frustreret over situationen - det er naboerne også, fortæller John Grønbech.
“Det har vi været i mange år, men vi synes ikke rigtig, at der er nogen, der lytter til os. Men nu melder vi det til politiet, hver eneste gang, der sker noget. Jo flere uheld, der står i deres statistikker, jo større er chancen vel for, at de gør noget,” lyder det håbefuldt fra John Grønbech.
Det seneste trafikuheld, hvor en bil altså er kørt ud i grøften og har nedlagt et vejskilt, er sket på et tidspunkt mellem tirsdag klokken 23 og onsdag morgen.
Læs også: 16-årig pige kørt ned i fodgængerfelt
“Jeg meldte det til politiet onsdag morgen, da jeg gennem vores hoveddør kunne se bilen holde ude i grøften. Det ser ud til, at de har prøvet at trække den fri, men jorden er meget sandet, så det er ikke lykkedes for dem,” siger John Grønbech til Hillerød Posten.
Også i fredags skete der en ulykke tæt på familiens Grønbechs hus. Her mistede en bilist herredømmet over sin bil, der kørte ud i grøften og væltede om på taget.

Der var heldigvis ingen, der kom til skade, da en bil ramte familiens Grønbechs legehus i slutningen af marts. Privatfoto

Der var heldigvis ingen, der kom til skade, da en bil ramte familiens Grønbechs legehus i slutningen af marts. Privatfoto

Publiceret 10 May 2017 12:03

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV