Børn skal lave dokumentarfilm om byfesten - vil du være med?

Hillerød bibliotek og Hillerød Posten søger børn i alderen 9-11 år, der vil være med til at dokumentere Hillerød Slotssø Byfest på video

Hillerød Slotssø Byfest er for hele byen, men hvad oplever børnene egentlig på sådan en festlig weekend? Det vil Hillerød Bibliotek lære dem at sætte billeder og lyd på, når biblioteket over tre mandage oplærer interesserede børn i alderen 9-11 år i kunsten at dokumentere virkeligheden og fortælle det videre til andre som ægte dokumentarinstruktører. I samarbejde med Hillerød Posten får hele byen lov til at kigge med og se, hvad der har fanget deres interesse, når deres film bliver publiceret samme dag.

Instagram og Snapchat

De fleste børn over en vis alder ejer i dag en telefon, og de bruger den lystigt, når de skal fange sjove øjeblikke eller oplevelser, der fascinerer dem. De børn håber Hillerød Bibliotek vil tilmelde sig de tre workshops i maj, så de kan få nogle redskaber til at gøre deres oplevelser interessante for andre at se.
”Dokumentarfilm kan for nogle lyde lidt som skolearbejde, pligt og kedeligt. Men det er så langt fra sandheden. Dokumentarfilmen i Danmark har haft en enorm opblomstring og succes indenfor de sidste ti år. Og det er fordi, vi er gode til at se den gode historie, gøre den personlig og ikke mindst formidle den spændende og medrivende i lyd og billede. Det er som regel de voksnes verdensbillede, man får dokumenteret men ved at give børnene de samme redskaber, får vi andre et spændende indblik i, hvilke fortællinger der ligger i børnenes øjenhøjde,” fortæller Stine Lauritzen Larsen, der er uddannet filmproducer og afholder de tre workshops på Hillerød Bibliotek.
Hun vil lære børnene at tænke i billeder og lyd – og i at være opmærksomme på, hvad man gerne vil fortælle, så man ikke 'bare' filmer løs.
”Mange børn er fortrolige med deres kamera, men kender ikke redskaberne, der gør det spændende for andre. Men det kan de lære – på en sjov og hyggelig måde”, siger hun.

Børneredaktionen

Når børnene er blevet klædt på efter de tre workshops, så skal den store prøve stås: Børnene bliver sendt ud under de tre dage, byfesten varer, og skal lave en lille film per dag, som Hillerød Bibliotek og Hillerød Posten uploader og viser på hjemmesider og Facebook.
”Det bliver vildt spændende at se, hvordan de klarer at blive sendt ud i byen for at indfange deres oplevelse, komme tilbage til biblioteket for at redigere og så uploade resultatet, så alle straks kan se, hvad DE oplevede derude. Jeg glæder mig enormt,” afslutter Stine og henviser til, at der stadig er ledige pladser.

Tid og sted:
Workshops: Mandag den 15., 22. og 29. maj kl. 15:30-17:30 Hillerød Bibliotek. Tilmelding skal ske i Børnebiblioteket eller til stila@hillerod.dk. For børn i alderen 9-11 år.
Optagelser under Byfesten: Fredag den 9. juni kl. 15:30-17:30. Lørdag og søndag den 10.-11. juni kl. 13-17:30.
Hygge og afslutning mandag den 12. juni kl. 15:30-17:30.
For yderligere information kontakt venligst: Børnebibliotekar, Stine Lauritzen Larsen. Mail: stila@hillerod.dk.

null

Publiceret 08 May 2017 08:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV