262 mennesker spiste gratis kikærtegryde sammen

Gratis marokansk kikærtegryde blev nydt i selskab med andre, nye mennesker

I alt hele 262 personer mødte op og spiste med, da der i onsdags var fællesspisning på Klaverfabrikken og Hillerød Bibliotek.
Udenfor løb masser af unge på løbehjul, spillede fodbold, bordtennis og stod på skateboard.
Maden var - som altid ved deres arrangementer - gratis, og det kræver ingen tilmelding. Ideen er, at man møder og snakker med nogen, man ikke kender.
Arrangementerne finder sted hver anden onsdag og har nu kørt gennem et helt år. Flere og flere møder op.
Maden stod på marokkansk kikærtegryde med masser af grøntsager i tomat og fløde, en bulgur tabule og koldhævet surdejsbrød. Kokkene i Pop-up foodtruck og eleven Mohammed fra Grundtvigs Højskole stod for at lave maden, og højskolen lagde også køkken til.
Street-lab opstillede deres ramper og gadeidrætsudstyr.
“Det er en fantastisk følelse, at vi samler unge, ældre, borgere med vidt forskellige baggrunde, etnicitet, sociale skel, borgere som bor i øst og vest. Det, vi har til fælles, er, at vi bor i Hillerød og vil fællesskabet,” udtaler Søren Lerche, som er en af initiativtagerne, i en pressemeddelelse.
Biblioteket og kommunen har indtil nu finansieret fællesspisningen med i alt 3000 kroner per gang, og det håber arrangørerne fortsætter. Men fordi der kommer flere og flere deltagere, leder 'Sammen er vi Hillerød' efter sponsoraftaler fra Hillerøds erhvervsliv, så fællesspisningen kan fortsætte. Interesserede kan kontakte Søren Lerche på tlf. 50488192 eller sorenlerche@gmail.com. Mdt

Udenfor var der mulighed for at køre på ramper og spille bordtennis. Foto: Oliver Sande

Udenfor var der mulighed for at køre på ramper og spille bordtennis. Foto: Oliver Sande

Foto: Oliver Sande

Foto: Oliver Sande

Fællesspisning fremover

10. Maj: kl. 16 starter de med gadeidræt og gadekunst og musik. Kl. 17-19 er der gratis fællesspisning. Hvis vejret er godt, laver de mad til 350 mennesker på Torvet. 
24. Maj: kl. 16 starter de med gadeidræt og gadekunst og musik. Kl. 17-19 er der gratis fællesspisning, hvor de inviterer Hillerød byråd til at spise med Hillerøds borgere. Det finder sted på pladsen mellem biblioteket og Truckhallen.
9.-11. juni: Laver Pop-up foodtruck streetfood ved Posen, og de afslutter 11. juni i samarbejde med 'Sammen er vi Hillerød' med et fællesspisning arrangement for 500 borgere.

Publiceret 01 May 2017 16:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV