54-årig nikkede en skalle i Gørløse

Mand dømt 60 dages fængsel for skalle, skub og slag

Et skænderi på Gørløse Station 23. september 2016 udviklede sig til vold, som en 54-årig mand nu er blevet dømt for i Retten i Hillerød.
Ifølge anklagen nikkede den 54-årige mand den anden mand en skalle, slog ham i ansigtet, hev i hans hår og tog fat om hans hals og forsøgte at presse ham ned mod jorden.
Ifølge domsbogen havde der inden mødet i september været en ”uoverensstemmelse” mellem den 54-åriges samlever og manden, han mødte på Gørløse Station, omkring en parkeringsafgift. Manden havde sendt en sms til samleveren med ”upassende indhold,” står der i domsbogen. Da de to mænd mødtes på stationen, opstod der derfor en diskussion.
Ifølge den 54-årige fik han noget væske, muligvis spyt, i ansigtet, og da han tog hånden op for at tørre det væk, stødte de to mænd hovederne sammen. Han mente, han havde ramt den anden mand på halsen, da han forsøgte at skubbe ham væk. Den 54-åriges samlever bakker som vidne op om den forklaring.
Forklaringen er dog anderledes fra manden, den 54-årige mødte. Han forklarede, at den 54-årige nikkede ham en skalle, som ramte ham på næseryggen. Derefter skubbede han ham væk og slog ham på siden af hovedet med halvt knyttet hånd. Efterfølgende tog den 54-årige fat om hans hals med en hånd og forsøgte at presse ham ned mod jorden, og han havde problemer med at trække vejret.
Denne forklaring støttes af to vidner, som ifølge domsbogen så, at den nu dømte nikkede manden en skalle og holdt ham nede.
De to er også uenige om, hvorvidt ofret forholdt sig roligt eller aggressivt. Den 54-årige oplevede ham som meget opfarende, hvilket hans samlever bakker op om. Ofret mener selv, han forholdt sig roligt, og de bakker de to mandlige vidner op om.
Retten mente det bevist, at den 54-årige gjorde sig skyldig i overtrædelse af straffelovens §244 . Han blev derfor idømt betinget fængsel i 60 dage. Han skal desuden udføre samfundstjeneste i 80 timer og betale en godtgørelse på 1755 kroner til ofret for svie/smerte.
Den 54-årige er ikke tidligere dømt.
Dommen blev afsagt 5. april.

Publiceret 30 April 2017 07:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV