Godt nyt fra politiet:

Færre indbrud og voldsepisoder i Hillerød

Til gengæld blev der begået mere hærværk og stjålet flere biler i Hillerød i 1. kvartal

Af
Martin Warming

Martin Warming

Rigspolitiet har netop offentliggjort kriminalitetstallene for 1. kvartal 2017. Og de ser generelt gode ud - i hvert fald for Hillerøds vedkommende.
Ifølge Danmarks Statistik faldt antallet af både indbrud, voldsepisoder og røverier nemlig. Til gengæld var der flere tilfælde af hærværk og biltyverier i Hillerød i 1. kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.
I 1. kvartal 2017 blev der begået 89 indbrud i private beboelser Hillerød Kommune. I samme periode sidste år blev der begået 115 indbrud i Hillerød, så der er altså tale om et fald på knap 23 procent, hvilket er lidt mere end på landsplan, hvor antallet af indbrud faldt med 17,8 procent. Til gengæld steg antallet af indbrud i virksomheder og forretninger en lille smule i perioden - fra 31 til 36.

Fangede 6,6 pct.

Langt de fleste tyveknægte slipper stadig godt fra deres unoder. I 1. kvartal 2017 rejste Nordsjællands Politi kun ni sigtelser mod indbrudstyve, der havde været på spil i Hillerød. Det svarer til, at politiet fangede 6,6 procent af indbrudstyvene.
Også antallet af røverier i Hillerød faldt i 1. kvartal i år. Ifølge Danmarks Statistik blev der begået tre røverier i Hillerød i 1. kvartal. I samme periode sidste år blev der begået otte røverier. Politiet er tilsyneladende bedre til at fange røvere end indbrudstyve. Der blev nemlig rejst fire sigtelser mod gerningsmænd, der stod bag de tre røverier - formentlig fordi, der har været flere personer om et af røverierne - og dermed blev alle tre røverier altså opklaret.
Endelig har der også været et fald i antallet af voldsepisoder. I årets første kvartal blev der anmeldt 39 voldsforbrydelser i Hillerød mod 53 i samme periode sidste år. I 2015 var tallet dog helt nede på 30. Faldet i antallet af voldsepisoder i Hillerød skal ses i lyset af, at antallet af voldsepisoder på landsplan steg med 12 procent.
Men det er ikke lutter lagkage over hele linjen. Der blev begået mere hærværk og stjålet flere biler i Hillerød i årets første kvartal. Ifølge Danmarks Statistik blev der anmeldt 70 hærværksepisoder i 1. kvartal i år mod 50 sidste år. En del af stigningen skyldes formentlig de mange rudeknusninger mod barer og cafeer i marts.
Der blev også stjålet flere biler i Hillerød. Faktisk flere end dobbelt så mange. I første kvartal sidste år blev der anmeldt 12 tyverier af køretøjer i Hillerød Kommune mod hele 26 i samme periode i år.
Til gengæld blev der stjålet lidt færre cykler.

Publiceret 26 April 2017 06:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV