Sundhedscenter evakueret efter kraftig klorlugt

To personer blev kørt til kontrol på Hillerød Hospital efter at have indåndet dampe fra en utæt dunk med blegemiddel

En utæt dunk med blegemiddel var årsag til, at beboere og medarbejdere i sundhedscentret på Milnersvej i Hillerød måtte evakueres tirsdag aften. 
Politiet fik kort efter klokken 19 en melding om, at der lugtede voldsomt af klor i sundhedscentret, og da huset er nabo til Hillerød Svømmehal, frygtede politiet i første omgang, at der var tale om et klor-udslip inde i svømmehallen. Men klorlugten viste sig at stamme et helt andet sted fra, fortæller Jesper Hansen, der er vagtchef hos Nordsjællands Politi.
"Det viste sig, at der lå en utæt 20-liters dunk med blegemiddel nede i en vaksekælder i sundhedscentret. Det her blegemiddel løb åbenbart ud i en kloak, og når det reagerer med vand, udskiller det en kraftig lugt," siger vagtchefen. 
Fik du læst: Tatoveret mand gav Bilka-ulven en mavepuster
Politiet og beredskabet valgte af evakuere medarbejdere og beboere i sundhedscentret og oprette en sikkerhedszone på en radius af 50 meter fra vaskekælderen, indtil den utætte dunk var blevet fjernet.
"Vi fik luftet godt og grundigt ud og fjernet dunken, og kort før klokken 21 kunne beboere og medarbejdere vender tilbage. To personer blev kørt til kontrol på Hillerød Hospital, fordi de følte lidt ubehag efter at have indåndet dampene, men de er ikke kommet til skade," beroliger Jesper Hansen. 

To personer blev kørt til hospitalet efter at have indåndet dampe fra blegemidlet. Foto: Martin Warming

To personer blev kørt til hospitalet efter at have indåndet dampe fra blegemidlet. Foto: Martin Warming

Politiet og beredskabet kunne afblæse alarmen igen kort før klokken 21. Foto: Martin Warming

Politiet og beredskabet kunne afblæse alarmen igen kort før klokken 21. Foto: Martin Warming

null

Publiceret 25 April 2017 22:27

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV