Street-sport i skolegården

Elever på Sophienborgskolen rykkede udenfor i det gode vejr og stod på løbehjul og spillede gadestikbold

Af
Martin Warming

Martin Warming

150 elever fra Sophienborgskolen prøvede forleden kræfter med en lang række forskellige streetsport-discipliner.
Street-lab, elever fra Grundtvigs Højskole, Pop-Up foodtruck og Scootworld stod bag arrangementet, der fandt sted i skolegården. Her kunne eleverne deltage i forskellige workshops med blandt andet fodbold, løbehjul og gadestikbold.
“Eleverne syntes, det var rigtig sjovt at være med, og mange af dem spurgte bagefter, om vi ikke snart kommer igen. Skolen har også spurgt, om der er mulighed for, at vi kan komme en gang i kvartalet, så alt i alt gik det rigtig godt,” fortæller Søren Lerche, der er formand for Multiparkforeningen, der står bag Street-Lab, og lærer på Grundvigs Højskole.

Udbrede kendskabet

Et af formålene med besøget på Sophienborgskolen var også at udbrede kendskabet til Street-Lab på Milnersvej. Street-Lab er et mødested for børn og unge, der elsker skateboard, løbehjul, rulleskøjter, klatring, basket og anden gadeidræt.
“Fredag formiddag var der en lærer fra Skævinge, der ringede til mig efter at havde set på Facebook, at vi havde været på Sophienborgskolen, og spurgte, om han ikke måtte komme forbi med sin 4. klasse senere på dagen. Det fik vi arrangeret, og vi fik vist eleverne Street-Lab og lavet en masse forskellige ting med det. Vi ønsker jo, at at street-Lab bruges af alle i alle døgnets timer både i og uden for institutionstid, så det er fantastisk, når kendskabet til Street-Lab bredes ud på denne måde,” siger Søren Lerche.
Street-Lab holder til på Milnersvej 44, og du kan læse mere om stedet på Street-Labs egen Facebook-side.
Street-Lab var i øvrigt nogle af modtagerne af penge fra Grethe Christiansens Legatstiftelse, som blev uddelt onsdag aften, samme dag. De fik 50.000 kroner til køb af materialer.

Uden mad og drikke... Eleverne kunne tanke op med frugt og lidt at drikke i pauserne mellem de forskellige workshops. Foto: Martin Warming

Uden mad og drikke... Eleverne kunne tanke op med frugt og lidt at drikke i pauserne mellem de forskellige workshops. Foto: Martin Warming

Mange af eleverne havde taget deres eget løbehjul med i skole. Foto: Martin Warming

Mange af eleverne havde taget deres eget løbehjul med i skole. Foto: Martin Warming

Publiceret 25 April 2017 19:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV