Team Change fik årets Initiativpris

Projekt for socialt udsatte unge har fået årets Initiativpris af Rotary

Af
Martin Warming

Martin Warming

Frederiksborg Rotary Klub har givet årets Initiativpris 2017 til projektet Team Change. Med prisen følger en check på 5.000 kroner.
Det er FrederiksborgCentret, der står bag projektet i samarbejde med Hillerød Jobcenter, og formålet er at hjælpe udsatte unge videre i uddannelsessystemet eller ud i et arbejde.
Team Change startede i 2013, og siden har en lang række unge været tilknyttet projektet - og mange af dem er efterfølgende kommet i gang med en uddannelse eller har fået et job, fortæller Carsten Larsen, der er direktør i FrederiksborgCentret.
“Formålet med Team Change er at hjælpe de unge videre og give dem en følelse af, at de passer ind og er en del af samfundet,” fortæller Carsten Larsen.
Fik du læst: Og vinderen af hillerødmesterskabet i markedsføring blev...
“Med jeres utrættelige arbejde er i med til at gøre en stor forskel, således at socialt udsatte unge kan få chancen for en varig tilknytning til uddannelses- og arbejdsmarkedet,” sagde Susanne Quedens fra Rotary, inden hun overrakte initiativprisen til nogle af folkene bag Team Change i restauranten i FrederiksborgCentret onsdag formiddag.
“Initiativer som dette fortjener en stor anerkendelse og påskønnelse, hvorfor Frederiksborg Rotary Klub er glad for at kunne uddele Initiativpris 2017 til jer”, løs det endvidere fra Susanne Quedens.

Skabt et fundament

En af dem, der er med i projektet, er 22-årige David Oliver Pratt fra Hillerød. Han har ADHD, og han har også været ramt af flere depressioner.
“Jeg er hamrende glad for at være med i projektet. Det er nogle fantastiske mennesker, der er omkring os. De er positive og åbne, og de interesserer sig for en. Ikke bare af pligt men af lyst,” fortæller David Oliver Pratt. Han har sammenlagt været i Team Change i omkring ti måneder.
“For mig handler det om at få skabt et fundament. Jeg skal have styr på små hverdagsting som at købe ind, vaske tøj, stå op til tiden og den slags, og det hjælper Team Change mig med,” fortæller han.
David Oliver Pratt har en drøm om selv at kunne være med til at hjælpe andre en dag.
“Jeg vil godt være rådgiver af en eller anden art, ambulanceredder eller i militæret. Jeg vil i hvert fald godt være med til at gøre en forskel for andre,” siger han.
Initiativprisen er tidligere blevet tildelt blandt andre Anette Quist, som driver Hillerød Camping. I 2011 og i 2013 gik den til Benjamin Goings fra Levuk, som er fritids- og ungdomsklub for unge med fysiske og psykiske handcap, og i 2015 fik venindeparret Eva Normann og Marina Blichfeldt prisen for at have taget initiativ til af afholde loppemarkeder på Torvet.

David Oliver Pratt er utrolig glad for at være med i projektet. “Det er nogle fantastiske mennesker, der er omkring os,” siger han. Foto: Martin Warming

David Oliver Pratt er utrolig glad for at være med i projektet. “Det er nogle fantastiske mennesker, der er omkring os,” siger han. Foto: Martin Warming

Restauranten i FrederiksborgCentret dannede onsdag rammen om prisoverrækkelsen. Men Initiativprisen følger også en check på 5.000 kroner. Foto: Martin Warming

Restauranten i FrederiksborgCentret dannede onsdag rammen om prisoverrækkelsen. Men Initiativprisen følger også en check på 5.000 kroner. Foto: Martin Warming

Publiceret 20 April 2017 08:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV