50 ruder smadret i tom skolebygning

Det tidligere pædagogseminarium, som også har huset privatskole, har været udsat for omfattende hærværk i påsken

En pedel opdagede i tirsdags, at der i løbet af påsken er blevet udøvet et voldsomt hærværk i bygningen på Frederiksværksgade 150 i Hillerød Vest, hvor Hillerød Privatskole har holdt til ind til årsskiftet. Privatskolen flyttede i 2017 ind i lokaler i Møllestræde, og bygningen, hvor der tidligere har været pædagogseminarium, står nu tom.
Ifølge politiet er der mellem 15. april kl. 10 og 18. april kl. 10 blevet knust omkring 50 vinduer i bygningen. Samtidig er nogle loftsplader og elpærer blevet ødelagt.
Privatskolens viceleder Jørgen Skaastrup fortæller, at skolens pedel af og til tjekker de tomme bygninger, selvom skolen nu er rykket ud af bygningerne, som UCC ifølge ham ejer. Det var derfor Hillerød Privatskoles pedel, der opdagede det omfattende hærværk.
Hillerød Privatskole blev i sommer, efter kuppet mod den tyrkiske præsident Erdogan i juli, nævnt i et tyrkisk dokument med i alt 14 danske skoler, som blev beskyldt for at være terrorskoler. Dokumentet fik en masse af skolens forældre til at melde deres børn ud. Skolen har afvist anklagerne og kaldt dem “absurde”. Det vides ikke, om sagen har noget med det aktuelle hærværk at gøre.

null

Publiceret 20 April 2017 19:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV