8-årig slog rekorden:

97 glaskugler i en ballon

Rekordlørdag på Hillerød Børnebibliotek blev en triumf for 8-årige Malthe

Rekordlørdag er en blevet en tilbagevendende begivenhed på Hillerød Børnebibliotek, hvor børnene og deres familier hver gang kæmper om at slå en ny rekord for at komme i Børnenes Rekordbog.
På årets Rekordlørdag forsøgte man at slå hele tre rekorder: Sukkerknalder og spisepinde, den højeste stabel skuresvampe og glaskugler i ballon.
Og her lykkedes det 8-årige Malthe Askegren Anderson fra Allerød med tålmodighed og i fuld koncentration at slå rekorden for glaskugler i ballon. En rekord, der går ud på, hvor mange glaskugler man kan komme i en ballon, inden den går i stykker.
Malthe var cool hele vejen igennem forsøget, og endte med sikkert at slå den oprindelige rekord på 75 glaskugler ved at nå op på 97 glaskugler

Rekorder i 28 år

Børnenes Rekordbog har eksisteret i 28 år, og idéen til bogen fik Mikael Brøgger i 1985. En sommerdag sad han og lyttede til et program i radioen, der handlede om nogle børn, der ville optages i Guinness Rekordbog med deres 300.000 styk store kapselsamling. Det var åbenbart ikke nok for de voksnes rekordbog, og derfor fik han tanken, at det kunne være sjovt med en hel bog om børnerekorder.
Det var der mange andre, ikke mindst tusindvis af børn, der gav ham ret i, og i år udkommer så den 28. udgave.

Samarbejde i højsædet

Hovedformålet med Børnenes Rekordbog var – og er at stille et medie til rådighed, hvor børn og unge kan blive værdsat og anerkendt for deres kreativitet og aktivitet. Konkurrenceelementet er ikke det vigtigste, men samarbejdet er i højsædet. Målet med bogen er også, at det skal være sjovt at lave rekorder sammen.
Både børn og voksne oplever gang på gang, at samarbejdet om en rekord giver gode kammeratlige relationer, knytter tætte bånd og skaber en fælles historie.
Det synes Børnebiblioteket er et koncept, som man gerne vil være med til at skabe rammerne om for Hillerøds børn og deres familier. jesl

Publiceret 18 April 2017 18:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV