Politikere protesterer over DR-ønske om aktindsigt

Navne på ansatte under 1813-akuttelefon skal ikke være offentlige

En aktindsigt som DR har bedt om, har fået lokalpolitikere fra Allerød Kommune op fra stolen. DR har bedt om navne og autorisation på medarbejdere på Region Hovedstadens akuttelefon, 1813, i forbindelse med research. Det mener Erik Lund Lise Müller, byrådsmedlemmer i Allerød fra henholdsvis Det Konservative Folkeparti og SF ikke, at der skal gives. 
“Det her er rent principielt og går langt videre end 1813. Vi risikerer at medarbejdere, der fx har været impliceret i utilsigtede hændelser, bliver kontaktet af pressen og det kan få meget store konsekvenser for den enkelte. Det er ikke den enkelte medarbejder, der skal stå til ansvar for 1813. Det er et politisk og ledelsmæssigt ansvar,” siger Lise Müller (SF) og Erik Lund (K) i en fællesudsendt pressemeddelelse.
Medarbejderne skal have mulighed for at udtale sig kritisk om forholdene, men det er en opgave for ledelse og politikere at stå på ml for kvaliteten, mener de to.
“Vi er nødt til at være sikre på at medarbejderne kan arbejde i ro og mag uden at være nervøse for at havne på forsiderne uanset hvad man mener om 1813”, siger Lise Müller.
“Det kan ikke passe, at vi skal undervise menige medarbejdere i pressehåndtering,” siger Erik Lund.jbt

Publiceret 17 April 2017 08:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV