Der er i alt seks gå-grupper i Hillerød kommune. Den nyeste er skudt i gang i Hillerød Øst. Her ses Ellen Godt Hansen, Kirsten Dalgaard og Britt Nielsen Pressefoto

Der er i alt seks gå-grupper i Hillerød kommune. Den nyeste er skudt i gang i Hillerød Øst. Her ses Ellen Godt Hansen, Kirsten Dalgaard og Britt Nielsen Pressefoto

Få social motion i ny gå-gruppe ved Brohuset

Gå-grupper er for dig, som gerne vil gå korte ture sammen med andre

Gåture giver frisk luft, vind i håret og mulighed for at møde andre fra lokalområdet.
Alle kan være med, også dig, som bruger stav, stok eller rollator. Nu åbner gå-gruppen endnu en gruppe for beboerne i området omkring Grønnevang Skole og kirke. Alle inviteres til en gåtur med efterfølgende kaffe hver onsdag kl.10. Mødested er foran Brohuset.
Det er tre frivillige ”gågruppe-igangsættere”, Kirsten Dalgaard, Ellen Godt Hansen og Britt Nielsen, som 5. april tog den første tur med den nye gågruppe.
I april, maj og juni skiftes de tre igangsættere til at gå foran og fungere som tovholdere for gruppen. Men tanken er, at gruppen fremover skal være selvkørende. De tre håber derfor på, at der i løbet af sæsonen viser sig at være en eller to af deltagerne, der bliver så glade for gågruppen, at de slet ikke kan lade være med at melde sig som fremtidige tovholdere.
”Når vi tidligere har startet nye gågrupper, har vi først fundet en frivillig tovholder. Denne gang forsøger vi os med en ny strategi,” fortæller Kirsten Dalgaard, som bl.a. også er aktiv som instruktør for ældre i foreningen Styrk din Krop, i en pressemeddelelse.
”Og vi tror, det lykkes. For vi har selv oplevet, hvor glad man bliver ved at få rørt sig og møde nye mennesker,” supplerer Ellen Godt Hansen, som også er tovholder for en gågruppe i Ny Hammersholt.

Håber på flere deltagere

”Vi har i hvert fald gjort et stykke arbejde for at invitere de ældre i området. På vores første tur var der to, der gik med, men vi håber på flere i løbet af foråret,” siger Britt Nielsen, som er motionsven for to kvinder, hvoraf den ene har været med til at omdele løbesedler om initiativet i Østervang.
Gågrupperne er startet som en del af indsatsen 'Kom med!', som handler om at motivere og gøre det nemmere for ældre borgere at finde vej til og deltage i fællesskaber, bevægelse og socialt samvær.
Den nye gågruppe er den sjette i rækken. En oversigt over alle gågrupper og yderligere info om 'Kom med!' kan findes på frivilligcenter-hillerod.dk. Mdt


Ud over gruppen ved Brohuset er der gå-grupper følgende steder:

Skoleparken i Hillerød vest

Mødested: På parkeringspladsen ved det gamle plejecenter Birgittehjemmet (Kastanjeparken)
Hvornår: Mandage og onsdage kl. 10.45. Efterfølgende kaffe i fælleshuset i Skoleparken
Kontakt: Tovholder Inge-Lise Jensen, tlf. 4041 0313 / Inge-lise1939@outlook.dk (nås bedst pr tlf.!)

Bauneparken i Skævinge

Mødested: Ved hovedindgangen til Plejecenter Bauneparken, Ny Harløsevej 24, Skævinge
Hvornår: mandage kl. 14.00. Efterfølgende kaffe på Bauneparken
Kontakt: Tovholdere Hanne Broberg Jensen / Inge Olesen fra Bauneparken dagcentret, hbjen@hillerod.dk / inol@hillerod.dk, tlf. 7232 6327.

Lions Park

Mødested: Hovedindgangen til Lions Park Plejecenter, Rørdamsvej 1, 3400 Hillerød
Hvornår: Tirsdage kl 10. Efterfølgende kaffe på plejecenteret
Kontakt: Tovholder Nina Clausen, Tlf. 48262224 / nina@bcp.dk
Gå-gruppe ved Plejecenter Skovhuset / Hillerød Øst
Mødested: Plejecenter Skovhuset, Centervænget 43, Hillerød Øst
Hvornår: Onsdage kl. 10. Efterfølgende kaffe på Skovhuset
Kontakt: Kirsten B. Svendsen, områdeleder Skovhuset, tlf. 7232 6620 / kbsv@hillerod.dk

Ny Hammersholt

Mødested: Slettebjerget 64
Hvornår: Mandage kl. 10. Efterfølgende kaffe på Slettebjerget 64
Kontakt: Tovholder Ellen Godt Hansen, tlf. 23 65 68 78 / ellengodt@gmail.com.srj

Publiceret 10 April 2017 06:00