Byforum skal være med til at finde parkeringsløsninger

Det nyoprettede Hillerød Byforum skal se nærmere på, hvordan Hillerød får den bedst mulige parkering.
Det var politikerne i Hillerød byråd enige om på deres møde i onsdags.
Her skulle byrådet godkende den parkeringsanalyse, forvaltningen har fået udarbejdet. Den peger bl.a. på, at der lige nu er nok parkeringspladser i bymidten, men at der kan blive brug for at få anlagt et p-hus i fremtiden. Samtidig skal kommunen undersøge, hvad det vil koste at erhverve parkeringspladser i finanscentret ved Herredsvejen, hvor der ofte er rigtig mange ledige p-pladser, som kunne udnyttes bedre.
Venstres Klaus Markussen sagde til byrådet, at “der igennem de seneste mange byrådsmøde er snakket meget om parkering, men handlet utroligt lidt”. Han mente, at det nu er tid til at handle, og at Venstre håber, byrådet kan finde en fælles løsning om at gøre de kommunale p-pladser betalingsfri i en time eller to. Det er også et forslag, som nu fremsendes til de kommende budgetforhandlinger.
Også Socialdemokraternes Kirsten Jensen understregede vigtigheden af gode parkeringsforhold for at tiltrække både kunder og medarbejdere udefra.
“Vi håber, at Hillerød Byforum vil hjælpe med at finde løsninger til gavn for borgere og kunder. Det er nemlig dem, der har brug for P-plads, og dem, der stiller p-pladserne til rådighed, som sammen skal finde de bedste løsninger. Målet er naturligvis, at alle bliver mere tilfredse,” sagde hun.
Socialdemokraterne vil derfor bl.a. arbejde på, at kunderne kan komme tæt på butikkerne, også når de har kort ærinde, og at der komme færre køretøjer gennem gågaderne.
Dansk Folkepartis Peter Lennø foreslog, at man afskaffer p-vagter, og at p-automaterne indrettes, så man kun betaler for den reelle tid, man handler i:
“Så har man god tid til at handle, uden at man hele tiden skal kigge på uret. Jeg vil igen foreslå p-automater, hvor man stikker sit kort ind, når man kommer og igen, når man kører. Så betaler man per minut, og det er mere retfærdigt, sagde han.
Byrådet godkendte desuden, at forvaltningen skal undersøge, hvorfor bilister parkerer på den gratis grusparkering på Fredensvej bag biblioteket. En lokalplan sættes nemlig nu i gang for området, hvor der skal bygges almene boliger. Det er omkring 200 bilister, der dagligt parkerer på grunden, og som i fremtiden altså i stedet må parkere længere væk, for eksempel ved Frederiksborgcentret, Teglgårdssøen eller Batzkes Bakke.

null

Publiceret 04 April 2017 06:00

SENESTE TV