Arkivfoto: Lars Schmidt

Arkivfoto: Lars Schmidt

Et væld af nye lokalplaner giver travlhed på rådhuset

Der skal prioriteres mellem nye lokalplaner, for at forvaltningen kan følge med

Der er brug for at effektivisere, når det kommer til behandling af nye lokalplaner i Hillerød Kommune. For forvaltningen har rygende travlt.
Der har været stor udskiftning blandt byplanlæggerne i efteråret og vinteren, og det har givet “et afbræk i produktionen, indtil nye medarbejdere er rekrutteret og oplært,” skriver forvaltningen i dagsordenen til Økonomiudvalgsmødet onsdag.
Samtidig vælter det ind med lokalplansønsker. Der er mange, som gerne vil investere i etageboligbyggeri. Det forventes, at sommerhusområdet i Nødebo kan overgå til helårsanvendelse. J. Jensen ønsker at udvide i Uvelse. Der er mulighed for byudvikling ved Novo, og den nye bydel Favrholm er på vej. Samtidg bruger forvaltningen en del resurser på at fremme projekter som sporombygning på Hillerød Station og Hillerød Motortrafikvejens udvidelse.
Derfor beder forvaltningen Økonomiudvalget gå ind og prioritere mellem de mange lokalplansønsker:
“Da situationen nu igen er, at forvaltningen ikke har kapacitet til umiddelbart at gennemføre alle lokalplananmodninger på kortest mulig tid, er det nødvendigt at finde en form, hvor Økonomiudvalget kan beslutte prioriteringen,” skriver de.
Dorte Meldgaard kalder det et luksusproblem:
“Det er et godt tegn på, der er stor efterspørgsel på at bygge i Hillerød, og vi vil jo gerne lave det hele. Vi har også prioriteret opgaverne, men nu er det så nødvendigt at gøre igen”.
Hun ser ikke den store udskiftning som et skidt tegn:
“Det er helt naturligt i en organisation, hvor der er stor udvikling. Nu skal de nye medarbejdere lige sættes ind i tingene, og der går lige lidt tid, før vi er helt oppe at køre igen,” siger hun.

Publiceret 21 March 2017 07:00