Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Udvalgsformand:

“Helt håbløst” at lukke Milnersvej

Tanken om at lukke den øvre del af Milnersvej for biltrafik er grundlæggende helt håbløs, mener Tue Tortzen

Af
Martin Warming

Martin Warming

Det gør ikke det store indtryk på Tue Tortzen (Fælleslisten), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget, at Hillerød Bys Lokalråd er imod planerne om at etablere en cykelsti på den øvre del af Milnersvej.
“Den cykelsti er helt nødvendig. Det er fint, at vi får en debat om sagen, men jeg sætter alle sejl til for at få en cykelsti på Milnersvej nu,” siger Tue Tortzen til Hillerød Posten.
Lokalrådet mener, at cyklisterne kan bruge de cykelstier, der allerede er i området - eksempelvis Banestien, der går fra SlotsArkaderne til stationen - men det får man dem bare ikke til, mener udvalgsformanden.
“Folk vil køre den korte vej. Det er da fint, hvis man har modet og tiden til det, men nu snakker vi altså primært om en masse børn og unge, der skal til og fra skole og idræt, og derfor er vi nødt til at lave den mest direkte vej,” fastslår Tue Tortzen.
Marianne Løvdal, der er formand for Hillerød Bys Lokalråd, giver blandt andet den dårlige skiltning skylden for, at der er så få cyklister, der bruger de cykelstier, der allerede er i området.
“Det vil ikke hjælpe noget at lave bedre skiltning. Du kan skilte lige så meget, du vil. Der vil altid være nogen, der vil bruge Milnersvej, og derfor skal vi have den cykelsti - og jeg forstår ikke, at Hillerød Bys Lokalråd kan være imod planerne,” lyder det fra Tue Tortzen.
Lokalrådet så helst, at Milnersvej helt blev lukket for biltrafik på strækningen mellem Godthåbsvej og krydset ved Marie Mørks Skole, men det kommer ikke til at ske, understreger Tue Tortzen.
“Det bliver den ikke. Jeg lytter til alle, der kommer med råd, men hvis vi vælger at lukke Milnersvej, så vil trafikken bryde sammen andre steder i Hillerød,” siger han.

Bindegalt

Og han giver ikke meget for lokalrådets forslag om enten at forlænge Carlsbergvej eller lave op- og nedkørselsramper til Overdrevsvejen fra Funkevej.
“Forslaget om at forlænge Carlsbergvej vil blive vanvittigt dyrt, og det forslag blev stemt ned for mange år siden. Og forslaget om op- og nedkørselsramper til Overdrevsvejen fra Funkevej er da bindegalt. Det vil bare få endnu mere trafik op på Gl. Frederiksborgvej, der i forvejen er hårdt belastet,” siger Tue Tortzen.
Han erkender dog, at Milnersvej ikke er bygget til at håndtere den mængde trafik, der kører på den i dag, og han er også enig med lokalrådet i, at det kun vil blive værre i fremtiden.
“Men tanken om at lukke Milnersvej er grundlæggende helt håbløs. Jeg er enig med lokalrådet i, at vi skal forsøge at få så mange bilister som muligt væk fra bymidten - og dermed også Milnersvej - og ud på det overordnede vejnet, men den bedste måde at løse det problem på er ved at styrke den kollektive trafik,” mener Tue Tortzen.

Publiceret 18 March 2017 11:00