Foss præsenterer bedste resultat  nogensinde:

Ansætter 40 flere medarbejdere i 2017

Hillerød-virksomheden har vokseværk efter rekordresultat i 2016

I 2016 har dem lokale analysevirksomhed Foss i Hillerød opnået de stærkeste resultater nogensinde.
Fredag kunne Foss, der udvikler og producerer analyseløsninger til den globale fødevareindustri, fortælle, at virksomheden sidste år omsatte for 2,1 milliarder kroner og opnåede en overskudsgrad på 23,4 procent. Årets driftsresultat er øget fra 379 millioner kroner i 2015 til 496 millioner kroner i 2016, lyder det i en pressemeddelelse.
De gode resultater skyldes både større markedsandele og et voksende marked, udtaler administrerende direktør Kim  Vejlby Hansen i meddelelsen:
”Foss' marked vokser, fordi vi bliver flere mennesker på kloden og derfor har brug for at kunne producere mere mad med stadig færre ressourcer. Vores løsninger bidrager til en mere effektiv fødevareproduktion og sikrer samtidig, at kvaliteten og sikkerheden er i top”.
Et eksempel på Foss' produkter er deres mælkeanalyse, som sørger for, at dårlige mælkekilder straks kan frasorteres uden at få indflydelse på den samlede produktion. Dermed kassereres meget mindre mælk.
Ifølge Den Fælles Danske Fødevarefortælling skal vi de kommende 40 år på verdensplan producere lige så meget mad, som vi har gjort de seneste 8000 år for at imødekomme klodens fødevarebehov. Derfor vokser kravene til effektiv produktion samt fødevarekvalitet og -sikkerhed. Dermed er det et stigende behov for Foss' analyseløsninger til fødevareindustrien.

Investerer en milliard

Over de næste fem år investerer Foss mere end en milliard i innovation, forklarer Kim  Vejlby Hansen i meddelelsen. Virksomheden kan nemlig mærke, at der er stor efterspørgsel på digitale overbygninger på traditionelle analyseløsninger.
Investeringerne skal sikre, at virksomheden “fortsat er ledende i at udvikle digitale løsninger, der kan bidrage til at løse de globale fødevareudfordringer”, udtaler Kim Vejlby Hansen, som også kan fortælle, at virksomheden på Foss Allé ved Trollesmindealle i Hillerød kommer til at vokse.
Der er i 2017 planlagt mere end 40 nye stillinger, og der er fokus på rekruttering af de bedste medarbejdere: 
”Verden har brug for, at de bedste hjerner tænker sammen og skaber nye løsninger, så vi konstant kan forbedre måden, hvorpå vi bruger vores fødevareressourcer. Derfor er jeg også utroligt glad for, at vi kan se tilbage på et år med stigende medarbejdertilfredshed, og at vi kan se frem mod at byde velkommen til mange flere kolleger i vores danske Innovationscenter,“ udtaler direktøren. Mdt

Foss:
Havde i 2016 en omsætning på 2,1 milliarder kroner. Overskudsgraden var i 2016 på 23,4 procent mod 18,8 procent i 2015
Leverer løsninger til verdens 100 største fødevarekoncerner og ca. 40.000 andre kunder.
80 pct. af alt handlet korn på verdensmarkedet og 85 pct. af verdens mælk bliver analyseret af et Foss-instrument

Kim Vejlby Hansen. Pressefoto

Kim Vejlby Hansen. Pressefoto

null

Publiceret 17 March 2017 13:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV