LA om partiskift:

"Vi kommer nok ikke til at samarbejde om værdipolitik"

Af
Martin Warming

Martin Warming

"Vi kommer nok ikke til at samarbejde om værdipolitik”.
Sådan lyder det fra byrådsmedlem i Hillerød Marco Oehlenschläger fra Liberal Alliance i en kommentar til, at hans byrådskollega Kim Hendry, der har været løsgænger i et stykke tid, har valgt at melde sig ind i partiet Nye Borgerlige.
Nye Borgerlige, der blev stiftet af blandt andre Pernille Vermund for et års tid siden, bliver dermed repræsenteret med en enkelt plads i byrådet i Hillerød.
Læs også: Nye Borgerlige får en plads i byrådet i Hillerød 
Kim Hendry stillede ved kommunalvalget i 2013 op for Liberal Alliance og fik næstflest stemmer og blev dermed suppleant for Jonathan Nielsen (LA). Kim Hendry meldte sig senere ud af Liberal Alliance, men i december 2016 overtog han Jonathan Nielsens plads i byrådet, da han fik nyt job som ministerrådgiver.
Liberal Alliance har dog stadig en enkelt plads i byrådet, da Marco Oehlenschläger kort efter kommunalvalget valgte af skifte Venstre ud med Liberal Alliance.
“Jeg har jo selv skiftet parti, men sådan er politik, og det synes jeg, man skal respektere. Det er selvfølgelig ærgerligt, at Kim ikke kunne se sig selv i Liberal Alliance, men det er kun godt for Kim Hendry, at han nu har fundet et parti, han mener, han kan repræsentere,” siger Marco Oehlenschläger til Hillerød Posten.
Selv om Marco Oehlenschläger forventer et godt samarbejde med Nye Borgerlige i byrådet, så er der dog områder, hvor det kan blive svært at samarbejde, siger han.
“Der er ingen tvivl om, at LA og Nye Borgerlige står meget langt fra hinanden i forhold til en række værdipolitiske spørgsmål. Og der er nok en række områder, hvor vi ikke kan blive enige, men det skal ikke forhindre os i at kunne samarbejde,” siger Marco Oehlenschläger.

Byrådsmedlem Marco Oehlenschläger (LA) ser frem til at samarbejde med Nye Borgerlige i byrådet - selv om det bliver svært på en række områder. Arkivfoto: Hillerød Kommune

Byrådsmedlem Marco Oehlenschläger (LA) ser frem til at samarbejde med Nye Borgerlige i byrådet - selv om det bliver svært på en række områder. Arkivfoto: Hillerød Kommune

Publiceret 16 March 2017 15:09

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV