Der er måske godt nyt til cyklisterne på Milnersvej. Kommunen overvejer at lave en cykelsti i forbindelse med, at Hillerød Forsyning alligevel skal grave noget af vejen op for at lægge en hovedvandledning ned i jorden. Arkivfoto

Der er måske godt nyt til cyklisterne på Milnersvej. Kommunen overvejer at lave en cykelsti i forbindelse med, at Hillerød Forsyning alligevel skal grave noget af vejen op for at lægge en hovedvandledning ned i jorden. Arkivfoto

Nyt håb for cyklisterne på Milnersvej

Tue Tortzen håber, at han kan samle politisk flertal til at få lavet en cykelsti på Milnersvej nu, hvor vejen alligevel skal graves op

Af
Martin Warming

Martin Warming

Der kommer måske snart en cykelsti på den øvre del af Milnersvej på strækningen fra Banestien og op til kryset ved Marie Mørks Skole. I hvert fald på den sydøstlige side af vejen - altså på den side, hvor SIND-huset ligger.
Hillerød Kommune har talt om at lave en cykelsti på strækingen i mange år, men den er af forskellige årsager ikke blevet til noget endnu. Men nu skal Hillerød Forsyning snart i gang med at grave vejen op for at lægge en ny hovedvandledning ned i vejen, og Hillerød Kommune ser derfor sit snit til at slå to fluer med et smæk, fortæller Tue Tortzen (T), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget.
“Det vil være fuldstændig galimatias, hvis vi ikke får lavet cykelstien i samme åndedrag. Forsyningen skal alligevel grave vejen op, og så kan vi lige så godt få lavet den cykelsti med det samme,” lyder det fra udvalgsformanden, der har kæmpet for at forbedre forholdene for cyklisterne på Milnersvej i mange år.
“Man går jo med frygten for, at der sker en alvorlig ulykke en dag. Det er jo næsten med livet som indsats, når man cykler på den øvre del af Milnersvej, og nu må vi se at få løst det problem,” siger Tue Tortzen til Hillerød Posten.

Væsentlig billigere

Byrådet har ellers besluttet sig for at vente med at tage stilling til, hvordan man skal løse cykelsti-problematikken på Milnersvej. Tue Tortzen håber dog, at han alligevel kan samle et politisk flertal til at få lavet cykelstien nu.
“Jeg håber så sandelig, at vi kan blive enige om noget. Det vil blive væsentligt billigere, hvis vi laver cykelstien, samtidig med at Hillerød Forsyning alligevel skal grave vejen op. Det vil være fuldstændig åndsvagt, hvis vi skal til at grave vejen op igen om et år, og det ville være at ødsle med borgernes penge,” mener Tue Tortzen.
Forvaltningen har tidligere skønnet, at det vil koste omkring fire millioner kroner at etablere en cykelsti langs Milnersvej, men Tue Tortzen mener altså, at det beløb vil falde væsentligt, hvis man laver cykelstien nu, hvor vejen alligevel skal graves op. Han vil dog ikke gætte på, hvor mange penge kommunen kan spare, hvis man laver cykelstien nu.

Ingen nem opgave

Borgmester Dorte Meldgaard (K) kan også godt se det fornuftige i at slå to fluer med et smæk - men det bliver ikke noget nem opgave at få plads til en cykelsti på strækningen, siger hun.
“Milnersvej er et af de steder, hvor der er størst behov for, at vi gør noget, og selvfølgelig vil jeg gerne prøve at være med til at finde en løsning. Det er svært at være imod, når vi nu ved, at der er nogen, der skal grave vejen op. Men Milnersvej er en dum vej, fordi den er så smal, så det er ikke nogen nem opgave, men jeg synes, at vi skal kigge på, om vi kan finde en fornuftig løsning”, siger Dorte Meldgaard.
Der er dog ikke afsat penge til en cykelsti på Milnersvej, så hvis kommunen og forsyningen slår sig sammen, så bliver der i første omgang tale om, at kantstenen bliver rykket, så der bliver skabt plads til en cykelsti. Selve cykelstien vil dog først blive etableret efter de kommende budgetforhandlinger, der starter i september.

null

Publiceret 04 March 2017 10:00