Fælles front mod rudeknusere:

Kommune, politiet og barer mødes om nattelivet

Borgmesteren inviterer politiet og barerne til at mødes for at stoppet den sidste uges ballade og hærværk i Hillerød

Af
Mette Dolmer Thygesen

Mette Dolmer Thygesen

Hillerøds borgmester indkalder nu til et fællesmøde om nattelivet.
Her skal kommunen mødes med byens restaurationsejere og politiet for sammen at sikre, at det stadig er trygt at gå i byen i Hillerød.
Mødes kommer ovenpå en uge, hvor uromagere gentagne gange har smadret ruderne i The Old Irish Pub, Cafe Rosen, Cafe Hoe og Fox & Hounds. På mødet skal en fælles indsats mod urostifterne debatteres.
Hillerød Kommune holdt fredag morgen et møde med Nordsjællands Politi om de mange rudeknusninger:
”Vi har jo altid et godt og tæt samarbejde med politiet og restaurationsejerne. Men med særligt den sidste uges uroligheder og rudeknusninger, intensiverer vi nu arbejdet for at dæmme op for den aktuelle situation,” udtaler borgmester Dorte Meldgaard i en pressemeddelelse.
Efter urolighederne, som blandt andet betød anholdelser og brug af peberspray natten i lørdags, vil politiet vil være mere synligt i nattelivet, og kommunen vil invitere restaurationsejerne ind til et fælles samarbejde, så parterne sammen kan sikre, at de enkeltpersoner, der skaber uro, ikke får lov at være en del af nattelivet:
“Vi vil ikke finde os i, at en lille hård kerne af ballademagere skal forsøge at ødelægge et ellers godt og livligt natteliv i Hillerød,” udtaler Dorte Meldgaard.
Formålet med mødet bliver i samarbejde at finde løsningsmodeller til, hvordan et trygt Hillerød sikres, og hvordan den utryghed, som en gruppe unger skaber “via deres uacceptable adfærd”, stoppes, skriver kommunen i meddelelsen.

Inddrage nabokommuner

Samtidig vil Hillerød Kommune intensivere samarbejdet med politiet og nabokommunerne med dette aktuelle fokus.
“Det her er jo ikke et isoleret Hillerød-problem, og vi ser desværre nogle grupperinger, der flytter rundt, når presset bliver for stort et sted. Så vi skal sammen sikre, at de personer ikke får mulighed for at flytte sig fra kommune til kommune ved et intensiveret fokus og samarbejde. Sammen med dem, med restaurationsejer og med politiet skal vi stoppe de få, der ødelægger det for mange,” udtaler Dorte Meldgaard.
Der bliver i de kommende dage sendt en invitation ud til restaurationsejerne om et fælles møde.

Publiceret 03 March 2017 14:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV