Vidne så maskeklædt rudeknuser efter hærværksbølge

To personer knuste ruder hos Fox & Hounds på Torvet. Det er det seneste i en bølge af hærværk

Hele fire barer i Hillerøds centrum har de seneste dage fået smadret ruder af ukendte gerningsmænd.
Ifølge politiet kan årsagen til hærværket findes i den voldsomme ballade, der var i byen natten til fredag. Her blev flere personer, som tilsyneladende har tilknytning til banden Loyal To Familia, afvist fra at komme ind på nogle beværtninger.
I første omgang var der hos Café Hoe i Slotsgade og hos Old Irish pub på Torvet, at ruder blev knust. Natten til tirsdag var den så gal også hos Cafe Rosen på Søndre Jernbanevej og igen hos Hoe.
Natten til onsdag blev der så slået til hos Fox & Hounds på Torvet. Her kom et vidne forbi og bemærkede to personer, som knuste ruder omkring kl. 2. Signalementet af de to personer er sparsomt: Den ene bar en hvid hættetrøje og den anden en sort maske, har vidnet fortalt politiet. En patrulje tog ud på stedet, men da var de to personer væk.
Episoderne bliver af politiet set i sammenhæng med balladen lørdag og bliver nu efterforsket i håb om at få stoppet hærværksbølgen, fortæller politikommissær Morten Riisager fra Nordsjællands Politi:
“Vi gør alt, hvad vi kan for at forhindre, at det fortsætter. Vi skal nok få skovlen under dem”.
På Cafe Rosen har de fået sat et skilt op om, at der ikke er adgang for personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet. Det var onsdag ikke muligt at træffe Cafe Rosens indehaver til en uddybende kommentar om skiltet og hærværket.
Politiet er også opmærksom på, når banderelaterede færdes i nattelivet, fortæller Morten Riisager:
“Hvis nogle personers tilstedeværelse er utryghedsskabende, så kommer politiet og bortviser dem. Vi tager rundt i byen og holder øje med, hvem der indfinder sig. Vi ved, hvem der er baderelaterede, så det har vi fokus på,” siger han.

Vil tage det op politisk

Sagen er blevet diskuteret i Facebook-gruppen Hillerød skal være en hyggelig by, hvor blandt andre Elisabeth Stieper Tofte ærgrer sig over sagen:
“Det er jo bare det seneste i en lang række problemer med bander, skyderi og konflikter her i kommunen. Det bør da for længst have kommunens opmærksomhed, og jeg håber virkelig, der er initiativer i gang allerede,” skriver hun, som er kandidat til byrådet for Liberal Alliance.
Venstres byrådsmedlem Thomas Elong har også skrevet i debatten:
“Jeg tager udfordringen med til byrådet og borgmesteren. Vi skal ikke acceptere bandernes skræmmende adfærd og rockerborge i vores hyggelige by”.

Hos Cafe Rosen er alle ruder hele vejen rundt i facaden knust.

Hos Cafe Rosen er alle ruder hele vejen rundt i facaden knust.

Også hos Old Irish Pub er der knust en rude.

Også hos Old Irish Pub er der knust en rude.

null

Publiceret 02 March 2017 06:30

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV