Frivilligcentrets børnegrupper søger nye gruppeledere. Foto: Mdt

Frivilligcentrets børnegrupper søger nye gruppeledere. Foto: Mdt

Gruppeledere gør en forskel

Frivilligcenter Hillerød tilbyder nye kurser for ledere til deres børneselvhjælpsgrupper

Det giver en helt masse igen, hvis man selv lægger nogle kræfter i at blive frivillig gruppeleder.
Det mener Lisbeth Mosgaard, der i snart to år har været gruppeleder for trivselsgrupper for skilsmissebørn i Frivilligcenter Hillerød.
"Jeg er selv pædagog og tidligere daginstitutionsleder, inden jeg gik på efterløn. Så jeg er vant til at arbejde med børn, og det var rigtig rart og meget berigende at kaste mig ud i dette arbejde. Jeg kan se og mærke, hvordan grupperne er rigtig gode for børnene," siger hun.
Frivilligcentret søger netop nu nye frivillige gruppeledere til selvhjælpsgrupper for børn i skilmissefamilier og til sorggrupper for børn, der har mistet. Gruppelederen skal have lyst til at engagere sig i arbejdet med at styrke børns trivsel og afsætte nogle timer til det hver uge.
Gruppelederne kommer på et kursus, hvor de bliver undervist af terapeuter, psykologer, pædagoger og andre fagpersoner i selvhjælp, inddragelsen af børn i samtaler, redskaber til at tackle svære livssituationer og trivselsgrupper i praksis.
Som gruppeleder kan man mærke, at man gør en forskel, siger Lisbeth Mosgaard:
"Det er helt tydeligt efter et møde, at børnene får rigtig meget ud af det. De synes, det er rart at være der, og at det er godt at få mulighed for at snakke. Børnene siger, at de får det bedre, fordi de får snakket med andre, og de får nye venner. Når man på den måde er med til at skubbe dem videre, så tænker man bare, 'okay, det her har været godt'".
Samtidig har Lisbeth Mosgaard selv haft stor glæde af at være i et fællesskab, hvor der er et interessant, fagligt omdrejningspunkt, og hvor hun får ny viden og læring.
Gruppelederne kommer også til netværksmøder og får supervision og faglig opkvalificering. Samtidig skal de ikke stå for en gruppe uden erfaring:
"De er med som 'føl', hvor de følger mindst et forløb, så de ikke bliver smidt ud på åbent vand," siger børne- og ungekoordinator i selvhjælpsteamet Eva Christensen.
Tilmelding til epost@frivilligcenter-hillerod.dk.
Kurset løber over fire fredage i perioden 3. marts til 7. april.

Publiceret 27 February 2017 16:00