C.C. Conctractor A/S projektleder Poul Nielsen, bestyrelsesformand Torben Nyegaard Olesen og direktør Carsten Larsen gør klar til at skrive kontrakten under, så byggeriet kan skydes i gang. Foto: Jeanette Hougaard

C.C. Conctractor A/S projektleder Poul Nielsen, bestyrelsesformand Torben Nyegaard Olesen og direktør Carsten Larsen gør klar til at skrive kontrakten under, så byggeriet kan skydes i gang. Foto: Jeanette Hougaard

Nu kan multihallen endelig komme i gang

Onsdag kunne FrederiksborgCenteret underskrive kontrakten med C.C. Contractor A/S, og dermed blev byggeriet af Hillerøds nye multihal reelt skudt i gang

Af
Jeanette Hougaard

"Det er en rigtig stor dag for Hillerød - både for idrætten og for kulturen," sagde direktøren for Frederiks-borgCenteret, Carsten Larsen, onsdag formiddag.
For onsdag begyndte det, der har været ventet så længe, og som alle kan se frem til at træde ind gennem døren til i foråret 2019.
"Det, vi får her, er med til at understrege, at Hillerød er hjertet i Kongernes Nordsjælland. For nu får vi faciliteter, så vi kan afvikle store events, både kulturelle og sportslige, i topmoderne faciliteter," fortsatte Carsten Larsen, inden han samt formanden for bestyrelsen Torben Nyegaard Olesen og projektleder Poul Nielsen fra det jyske totalentreprisenfirma C.C. Contractor underskrev kontrakten om opførelsen af multihallen.
At parterne nu forventer at kunne tage det første spadestik efter sommerferien har været mere end ventet, fortalte bestyrelsesformanden Torben Nygaard Olesen.
"Når man tænker på elefanterne, så parrer de sig i meget stor tumult, og så tager det små to år, før der kommer en ny elefant ud af det. Drægtighedsperioden er temmelig lang, og det er også det, vi har oplevet her, og som jeg har kunnet mærke på Carsten mange gange, at han synes, den drægtighedsperiode var lidt lang, og det må jeg blankt erkende. Så vi ser frem til det samarbejde, der nu skal i gang," sagde han.

Et kæmpe samlingssted

Multihallen vil indeholde en opvisninghal på 2632 m2 med 3000 siddepladser på såvel faste som mobile tribuner. Hallen kan også ændre anvendelse til event- og koncerthal for 4000 mennesker eller til to håndboldbaner med opvarmningsområde.
Dertil kommer omklædning, 55 publikumstoiletter, depotrum, 300 m2 stort VIP-område og ni sponsorboxe med direkte udsigt til opvisningshallen. Der kommer konference- og mødelokaler, sportsvandrehjem med 10 værelser med hver fire sovepladser og eget badeværelse, træningsrum til idrætten, en foyer på 700 m2, som også kan bruges til arrangementer, samt kontorlokaler til Nordsjællands Håndbold og FrederiksborgCenteret.
Carsten Larsen mener, at den færdige multihal kan sammenlignes med Ballerup Superarena, Roskilde-hallerne og Brøndby-Hallen.

Skitse.

Skitse.

Tilpasset til nye tider

Totalentreprisen, der udelukkende vedrører selve opførelsen af multihallen, har en anlægssum 115 millioner kroner. På grund af stigende byggepriser i de forløbne år har været nødvendigt at tilpasse projektet, fortalte bestyrelsesformanden, og helt frem i slutspurten mellem de fire indbudte tilbudgivere, CG Jensen A/S, G.V.L Entreprise A/S, Gråkjær A/S og C.C. Contractor A/S, skulle projektet masseres yderligere for at passe til budgettet.
"Ud fra det, vi efterspurgte, har vi været nødt til at sætte vores ønsker lidt ned på depot-områderne og er gået over til lidt billigere gulvbelægning - men vi er ikke gået på kompromis med de primære rum som hal og omklædning. Så er der også optimeret lidt på driften, og vi måtte også klemme dem lidt og bede dem om at regne lidt bedre," sagde Carsten Larsen henvendt til C.C. Contractor A/S.
Foruden de 115 mio. kroner kommer udgifter til anlæg af flere nye p-pladser, kunstgræsplæne som erstatning for den indhegnede grusbane på området samt rådgiveromkostninger, tilslutningsafgifter, tilladelser med mere.
Alt i alt er det et projekt til omkring 150 millioner kroner.

Skitse.

Skitse.

På kig efter en samarbejdspartner

Det er ikke bestemt endnu, hvad multihallen skal hedde. Direktøren for FrederiksborgCenteret regner med at følge eksemplet fra andre lignende store anlæg som Telia Parken, Tre-For Arenaen i Kolding og Jysk Arena i Silkeborg.
"Vi vil meget gerne ud at finde en samarbejdsparter, der synes, det kan være interessant at lægge navn til, og nu har vi jo noget konkrete at lægge frem.
Vi skal finde en samarbejdspartner, som også kan se noget synergieffekt i at være en del af det her. Vi satser meget på at finde en, som kan være en aktiv del af livet i hallen og ikke bare lægge navn til. For eksempel ved at lave varepræsentantion, holde kunde- og personalearrangementer og så videre", siger Carsten Larsen.
Hvem kunne du eventuel komme i tanke om her?
"Der var måske nogle store firmaer i Hillerød - Foss, Biogen og andre, men det kunne også være nogle, der har brug for mere branding. Men det arbejde skal vi i gang med nu."

Sådan ser en foreløbig skitse ud til den kommende multihal. Illustration: C.C. Conctractor A/S

Sådan ser en foreløbig skitse ud til den kommende multihal. Illustration: C.C. Conctractor A/S

Inviterer lokale firmaer

På pressemødet spurgte Hillerød Posten, om der ville være mulighed for at lokale firmaer kunne byde med på arbejdet. Det bekræftede projektleder Poul Nielsen i høj grad.
"Vi er totalentreprenør, og i modsætning til mange andre har vi meget bevidst valgt ikke at have egenproduktion, og det holder vi os til.
Så alle vores håndværksarbejder kommer til at foregå med underleverandører og underentreprenører. Det vil blive muligt - det kan jeg love - at dem der har lyst til at give bud ind på en delentreprise, de kan bare melde sig. For vi vil gerne have lokal arbejdskraft med noget lokalt engagement ind, for engagementet, det har vi en erfaring med, bliver rigtig godt, hvis man har en blanding af lokale. Så mange lokale som muligt smitter af på glæden på arbejdspladsen," sagde han.
Han opfordrede også små virksomheder til at melde ind, for som han sagde, kan en tømrerentreprise godt deles op i mindre bidder.
Det har også en fordel for firmaet selv at have flere forskellige samarbejdspartnere, fortalte han.
"Aktivitetsniveauet er temmelig højt i byggebranchen så det handler måske også om at få spredt opgaverne ud på flere, så man ikke er afhængig af et enkelt firma som måske bliver presset på en anden byggesag og får problemer med at sende folk ud på vores byggeplads ,som vi gerne vil have det. Alt det prøver vi at få til at gå op i en højere enhed," sagde projektlederen, der også har været med til at opføre Jyske Bank Boxen og Sportscenter Herning - og Nordisk Film Bio i Hillerød, blandt meget andet.
C.C. Contractor A/S samarbejder med et fast team af Årstiderne Arkitekter, ingeniørfirmaet Midtconsult og landskabsarkitekterne Mutopia om multihallen.

null

Publiceret 05 January 2017 07:00