Den nye regering vil have sætte penge af til at undersøge, hvordan en forlængelse af Hillerødmotorvejen påvirker miljøet. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Den nye regering vil have sætte penge af til at undersøge, hvordan en forlængelse af Hillerødmotorvejen påvirker miljøet. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Lokal glæde over motorvejs-prioritering

Politikere glæder sig over, at den nye regering prioriterer en VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse. Socialdemokraterne havde dog gerne set stationsombygning nævnt også

Det er ikke længere bare snak - men står skrevet sort på hvidt: Den nye regering vil gennemføre en VVM-undersøgelse, så Hillerødmotorvejens forlængelse kan udvides til en firsporet motorvej på hele strækningen.
Den udmelding vækker glæde hos borgmester i Hillerød Dorte Meldgaard (K):
“Det er jeg glad for. Motorvejen er noget, vi har kæmpet for i lang tid, så det er rart, der endelig bliver taget et skridt i den rigtige retning,” siger hun, men understreger, at der stadig er meget arbejde forude, før asfalten ligger klar i fire spor:
“Der kommer jo ingen asfalt, før vi har den VVM-undersøgelse. Og hvis den ikke var skrevet ind, var der endnu længere vej. Nu er der nogen, der har opdaget vores problemer med infrastrukturen,” siger hun.
"Vi mennesker, som bor eller arbejder i Nordsjælland, sidder alt for meget i kø og bruger alt for meget spildtid på veje, som ikke er ordentlig udbygget. Det er ærgerligt, at væksten bliver bremset så meget," lyder det fra borgmesteren.

Løfte hele Nordsjælland

Også viceborgmester Klaus Markussen fra Venstre mener, der er grund til at glæde sig:
"Det er noget, vi arbejdet for i Nordsjælland længe. Nu rykker det et skridt nærmere, at vi får motorvejen forlænget".
Der er dog stadig en masse arbejde forude, hvor alle de gode argumenter for motorvejen skal råbes op.
"Det handler jo om at løfte hele Nordsjælland og især Hillerød. Motorvejen er ikke 'hjemme' endnu, men nu står det sort på hvidt, at regeringen vil prioritere den," siger han.
Motorvejen er både vigtig for borgerne og erhvervslivet, påpeger han:
"Det handler både om os, der bor i Hillerød og hver eneste dag oplever den utilstrækkelige vejkapacitet. Samtidig vil en motorvej give et løft, både i forhold til de virksomheder, som allerede er eller vil udvide, og vil gøre det mere attraktivt for nye virksomheder at komme hertil. Så både samfundsmæssigt og velfærdsmæssigt er det her absolut en god ting for Hillerød og Nordsjælland," siger Klaus Markussen.

Stationen er ikke med

Viceborgmester Kirsten Jensen fra Socialdemokraterne mener også, det er en god ting, at VVM-undersøgelsen er nævnt:
"En VVM-undersøgelse er vejen frem mod et anlægsforslag. Det er absolut et første skridt. Bagefter skal der så sættes rigtig mange anlægspenge af," siger Kirsten Jensen, som dog ærgrer sig over, at ombygningen af Hillerød Station til gengæld ikke er nævnt:
"Stationen er en anden vigtig sag, som vi skal have ordnet. Regionen skal have lov til at bruge de penge, den har fundet, og så skal staten selv spytte i. Det er en vigtig opgave for, at borgerne kan nå ud til det nye hospital, og samtidig kan ombygningen gavne pendlerne i Nordsjælland generelt, fordi de får mulighed for at fortsætte med toget gennem stationen," siger hun.
Borgmester Dorte Meldgaard vil dog hellere glæde sig over, hvad der er kommet med, fremfor hvad der ikke er kommet med:
"Der er jo rigtig mange ting, vi også gerne ville have med i regeringsgrundlaget. Men nu er øjnene rettet mod Nordsjælland, og det kan være godt for flere andre ting. Jeg er glad for, første skridt er taget mod motorvejen - jeg er godt klar over, vi hverken er halvt eller kvart færdige, men det er da et skridt," siger hun.
En VVM-undersøgelse beskriver påvirkningen af miljøet ved et anlægsprojekt. Den koster ifølge folketingsmedlem Hans Andersen omkring 12-15 millioner kroner.

Publiceret 30 November 2016 15:00