Arkivfoto

Arkivfoto

To millioner sikrer ny cykelsti

Enighed om ny cykelsti på Tamsborgvej, og der er flere på vej, hvis det lykkes at sælge jord

Af
Jens Berg Thomsen

Hillerød Kommune fortsætter med at udbygge antallet af cykelstier. Politikerne i miljø- og teknikudvalget er nu enige om, at Tamsborgvej bliver næste vejstykke, der skal have cykelsti.
“Det er et vigtigt stykke, og så passer det med den sum, vi har,” siger formand Tue Tortzen (Fælleslisten).
Der bliver sat 2,25 millioner kroner af til cykelstien med det samme. Derudover har politikerne nu bedt om et budget for endnu en cykelsti på Holmegårdsvej, der har prioritet “A” på listen over strækningerne, som politikerne gerne ser mere venligt for tohjulede.
“Vi er enige om, at den er vigtig".
Ifølge budgetaftalen skal penge fra jordsalg i fremtiden blandt andet gå til endnu flere cykelstier. Ud over Tamsborgvej og Holmegårdsvej har en cykelsti på Milnersvej også prioriet “A”.
“Det er spændende, hvor mange penge vi kommer til at få ind på jordsalg. De penge kommer også til at gå til andet, men jeg har tillid til, at vi får solgt så meget jord, at der også bliver penge til cykelstier,” siger Tue Tortzen.
Ifølge formanden skal det nu besluttes, om forvaltningen selv skal stå for at projektere cykelstierne, eller om det skal foregå med eksterne kræfter. Her foretrækker Tue Tortzen, at det bliver holdt internt.
“Der kommer masser af byggeopgaver i fremtiden,” siger han.

Publiceret 17 November 2016 01:00