Kulturpulje er udhulet:

Udvalgsformand ønsker millionpulje til events

Kroner til kroner-pulje er blevet for lille til at batte, mener kulturformand og håber på ny kæmpe eventpulje til branding af byen

Af
Mette Dolmer Thygesen

Mette Dolmer Thygesen

Blandt spareforslagene på kulturområdet er også en afskaffelse af den såkaldte 'kroner-til-kroner'-pulje, som er på 50.600 kroner næste år.
Puljen gives til kulturaktører, som selv finder finansiering for det samme beløb andet steds, og der er givet støtte til Jazz i Rosenhaven, Den Levende Julekalender, Føllegård Alive i Skævinge med mere.
Puljen er blevet mindre og mindre med årene, fortæller udvalgsformand Peder Bisgaard (S), som i princippet synes, puljen er "hammergod":
"Princippet om, at man skal yde, før man kan nyde, fungerer rigtig godt, så i realiteten får kommunen dobbelt så meget for pengene," siger han.
Men puljen i gennem flere år skåret ned, så den nu er helt nede på 51.000 kroner, hvilket Peder Bisgaard mener udhuler intentionen med puljen:
"Det er tænkt som en opstartspulje, men der har ikek været så meget run på ansøgningerne. Det har bevirket, at vi de sidste par år har givet til 'gengangere'," siger han, men ærgrer sig samtidig over, hvis puljen skulle blive sparet væk ved budgetforhandlingerne:
"Det er beklageligt, for konsekvensen er, at vi i udvalget ikke har nogen 'løse midler' at gøre godt, så hvis der kommer en ansøgning om støtte, er vi nødsaget til at sige nej".

Støtte står ikke mål

Meldingen om at spare puljen væk har fået Stig Deichmann, som er en af arrangørerne af Jazz i Rosenhaven til at råbe vagt i gevær i et læserbrev til Hillerød Posten. Jazzen er med til at lokke handlende til Hillerød, og dermed skabe med liv i bymidten, skriver han.
"Vi føler, at et årligt kommunalt sponsorat på kr. 30-40.000 kr. fra en købstad med et milliardbudget må være både rimeligt og overkommeligt. Vi arbejder utrolig mange timer gratis, vi får ikke dækket vore egne omkostninger, og vi løber en personlig risiko, fordi vi for at få de bedste orkestre er nødt til at hyre dem måneder, før sponsoraterne er på plads. Hillerød Kommune skal ikke 'være med til at hjælpe os i gang', men bør efter vor mening yde ovennævnte bidrag, der slet ikke står mål med de værdier, 'Jazz i Rosenhaven' tilfører byen og dens borgere".
Udvalgsformand Peder Bisgaard håber i stedet på, at der kan etableres en ny eventpulje i millionstørrelsen, som kan sætte Hillerød på landkortet med store kultur- og idrætbegivenheder - en pulje der dog desværre nok ikke er realistisk i 2017, skriver han i et debatoplæg.

Publiceret 17 August 2016 09:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV