The Minds of 99 får topkarakter af Hillerød Postens anmelder. Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

The Minds of 99 får topkarakter af Hillerød Postens anmelder. Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

Topkarakter til The Minds of 99, Blaue Blume og Phlake

Hillerød Postens frivillige anmelder Dan Ingemann gør status ovenpå veloverstået New Note Festival

Af
Dan Ingemann

Læs anmelder Dan Ingemanns oplevelse af bands på New Note Festival 2016.

The Minds of 99 - New Note festival - 6 stjerner
10; 29 og 30 dut. Sådan lød introen til dette års absolutte hovednavn på året New Note festivalen, nemlig The Minds of 99 og med et band i storform og en perfekt indstillet lyd, skulle det hurtigt vise sig, at ingen af de mange begejstrede publikummer var gået forgæves.
Som en overophedet power-bank fuldt af energi, et blændende lysbombardement og en uhørt intensitet og nærvær nærmest eksploderede Truckhallen med hit som ”Rav”, ”Til dem”, ” Stjerner på himlen”, ”Ma Cherie Bon Bon”, ”Et barn af min tid” og slutnumrene ”Det er Knud der er død” og det eminent smukke ”Hjertet følger med”, der afsluttede en koncert, der på det nærmeste sprænger den nye 12-talskarakterskala.

Wangel - New Note festival - 4 stjerner
Med den mørke stemme, som kunne minde om Bon Iver, og et elektronisk båret musikalsk udtryk gav en ydmyg, men begejstret trio Wangel en fornem aftenkoncert, der dog til tider bar præg af en lidt for fastlåst musikalsk skabelon, som de kun enkelte gange formåede at træde ud af.
Af en fredagaftenkoncert kunne man måske havde savnet flere af de øjeblikke, hvor Wangel satte rigtig tempo på musikken, men desværre kom de eksplosive momenter så sent henne i koncerten, at de aldrig rigtig nåede at skabe den helt store fredagsfest.
Med det fantastiske nummer 'Soul' og en blændende afslutning formåede Wangel alligevel at sætte et smukt aftryk på årets New Note festival.

Blaue Blume - New Note festival - 6 stjerner
Fredag aften skulle årets andet hovednavn vise, om de kunne indfri publikums og ikke mindst deres egne skyhøje forventninger.
Danmarks måske mest selvkritiske band formåede med sin drømmerock med indlagte mareridtsagtige elementer næsten at blæse taget af Truckhallen, endda uden at spille øredøvende højt.
Med en teknisk magtpræstation og et musikalsk univers, der minder om danske MEW og skotske Cocteau Twins, når de er smukkest, fik vi bl.a. numrene ”Thinking of Roxy”, ”Lost sons of boys” og det ultra smukke ”In disco lights”.
Et enkelt nummer på dansk blev det også til, hvilket gav New Note-koncerten en ekstra nærværende og smuk dimension. Om Blaue Blume var tilfreds med koncerten? Jeg tror det. Om publikum var tilfredse? Jeg ved det.

CTM - New Note festival - 3 stjerner
Mørket havde sænket sig over Hillerød, da CTM gik på New Notes store udendørsscene fredag aften.
Sjældent har man hørt en koncert, hvor publikum ikke turde klappe, men CTM"s koncert, der på det nærmeste fik karakter af en live opførsel af et klassisk filmsoundtrack, opnåede dette med sine fine klaverstrofer og spredte indlagte lydeffekter og Cecilie Triers smukke stemme.
Måske ikke et oplagt valg til en fredag aften i byen, men et smukt pusterum inden aftens finale med Blaue Blume.

Virgin Suicide - New Note festival - 4 stjerner
Virgin Suicide gav torsdag eftermiddag en glad og energisk pop-/rock-koncert på trods af, at publikum endnu ikke var helt oppe i festomdrejninger.
Med ørehængere som ”Around the sun” og ”Virgin suiside” viste bandet, at de har fundet formlen på at skrue et sommerhit eller to sammen, og at de med fortsat positiv udvikling har potentiale til at bide sig fast på den danske musikscene.

Soleima - New Note - 4 stjerner
Som en mellemting mellem Mø og en ung Oh Land fik Soleima hurtigt publikum op af stolene, da hun gav en energisk koncert toppet med numrene ”My Boi” og ”Wasted”.
Med et noget spraglet musikalsk udtryk kunne hun måske ikke helt hamle op med den tidligere koncert med Chinah. Alt i alt var der dog tale om en helt i orden koncert, og med ”Wasted” som det på det nærmeste var umuligt at få ud af hovedet igen, må man sige, at Soleima fik sat sit aftryk på årets New Note festival.

Palace Winter New Note - 3 stjerner
Oven på to forrygende New Note-dage blev det Palace Winters tur til at skulle erobre New Notes store Scene med deres mere traditionelle form for rock.
Desværre formåede de ikke, på trods af en ihærdig indsats og et enkelt stærkt radiohit ”H.W. Running”, at imponere sønderligt med deres lidt for uinspirerende udtryk, der vil havde gjort sig bedre til et halbal eller et kræmmermarked.

Phlake - New Note - 6 stjerner
At dømme ud fra publikums fremmøde og reaktioner var der ikke tvivl om, at New Note virkelig havde gjort et scoop ved at sætte Phlake øverst på plakaten lørdag aften.
Med hvidvinsudskænkning fra scenekanten, fængende R'n B-pop og publikumstække havde duoen med et dygtigt live backup hele Truckhallen i sin hule hånd.
Med kæmpe radiohit som ”Pregnent” og ”Angel Zoo” kunne man virkelig høre, at her er en duo, der har fat i et bredt publikum og satte et flot punktum for en fantastisk New Note festival 2016.

Chinah - New Note - 6 stjerner
Med et ultra stramt beat og en mur af støj satte Chinah med ét virkelig gang i New Note festival med sin fængslende elektroniske soulpop.
I en fyldt Truckhal badet i lilla lys var det måske svært at høre om lydmanden var ude på et vildspor, men det gjorde intet, da de fantastiske numre ”Colder” og ” Away with me” på det nærmest gjorde det fysik umuligt at stå stille.
Chinah må klart siges at være årets største overraskelse på New Note, og hvis de fortsætter i samme dur, er det nærmest skræmmende - på en positiv måde - at tænke på, hvad vi kan forvente fra dem i fremtiden.

Soleima. Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

Soleima. Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

Chinah. Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

Chinah. Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

The Minds of 99. Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

The Minds of 99. Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

Blaue Blume. Foto: Alberto Grasso

Blaue Blume. Foto: Alberto Grasso

Chinah. Foto: Simon Zarlang

Chinah. Foto: Simon Zarlang

Publiceret 09 August 2016 10:00