Marco Grobs portræt af Lady Gaga kan ses på Frederiksborg Slot i kommende udstilling.

Marco Grobs portræt af Lady Gaga kan ses på Frederiksborg Slot i kommende udstilling.

Lady Gaga og Jeff Bridges:

Ikoniske portrætter på slottet

Frederiksborg Slot har efterårsprogrammet klar. Det byder bl.a. på Marco Grobs fotografier

En helt ny serie fotografier af kronprinsparret Frederik og Mary er blandt de udstillede protrætter i kommende udstilling på Frederiksborg Slot i Hillerød.
Det Nationalhistoriske Museum inviterer nemlig som den næste særudstilling i efterprogrammet de besøgende til at se Marco Grobs ikoniske protrætter af kendte personligheder.
Den schweizisk-amerikanske fotograf har portrætteret både politikere, videnskabsfolk, skuespillere, musikere og sportsstjerner. På slottet kan man for eksempel se portrætter af Hillary Clinton, Donald Trump, Jeff Bridges og Lady Gaga. Udstillingen kan opleves fra den 26. august.
Det nye efterårsprogram byder også på maleren Peter Carlsens portrætkunst, både i form af billeder og skulpturer. Der er såvel officielle portrætter af politikere og andre offentligt kendte personer som mere private bestillinger og Carlsens skildringer af kunstnerkolleger. Den udstilling kan ses fra 25. september.
Derudover inviterer museet på slottet til forskellige børneaktiviteter i ferier, foredrag om 1600-årene og en septemberudstilling med broderede duge.
De aktuelle udstillinger, som netop nu kan ses på slottet, fortsætter også.
Det er udstillingen 'Audiens hos Christian V', hvor man kan se de nyrestaurerede lokaler Audienssalen og løngangen med al deres glans, som da Christian V lod rummene indrette i 1680'erne. Også kongens kroningsdragt fra 1671, kongetapeter og Kongeloven fra 1665 udstilles. Udstillingen kan ses frem til 4. september.
Også den nuværende udstilling med den færøske kunstner Hans Pauli Olsens håndformede portrætbuster kan ses frem til 11. september.
Der omvisningerne på museet hver søndag kl. 13.30.

Jeff Bridges.

Jeff Bridges.

Hillary Clinton.

Hillary Clinton.

Donald Trump.

Donald Trump.

Publiceret 18 July 2016 07:00