Cirka 130, som er den absolut maximale kapacitet i auditoriet, deltog i konferencen på Skovskolen. Pressefoto

Cirka 130, som er den absolut maximale kapacitet i auditoriet, deltog i konferencen på Skovskolen. Pressefoto

Frugtbart møde på Skovskolen om veteraner og natur

Danmarks første konference om natur og sundhed for veteraner udvidede samarbejdet mellem aktører på området, fortæller Skovskolen

Der var både uldne sweatre og medaljesmykkede uniformer blandt de fremmødte i et stopfyldt auditorium på Skovskolen den 3. marts.
Her bød skolen i Nødebo indenfor til Danmarks første konference om natur og sundhed for krigsveteraner. Blandt tilhørere og oplægsholdere var både veteraner, militærfolk, terapeuter, forskere, undervisere, friluftsfolk og repræsentanter for frivillige foreninger og andre aktører på veteranområdet.
Konferencens hovedformål var at skabe et tværfagligt rum, hvor deltagere og oplægsholdere kunne dele ny og eksisterende viden om natur og sundhed sat i forhold til veteraners udfordringer og behov.

God mening at bruge naturen

Blandt deltagerne var De Blå Baretter, som er Danmarks eneste forening udelukkende for veteraner, og de fik ifølge formand for De Blå Baretter og tidligere oberst, Niels Hartvig Andersen, meget ud af at deltage:
"Nu ved vi mere om, hvorfor det giver så god mening for vores medlemmer at være i naturen. Det var godt at få nye vinkler på arbejdet med veteraner og videnskabelige øjne på, at det giver god mening at inddrage naturen. Det hjælper os til at genopdage naturen og se de muligheder, den rummer for vores medlemmer,” udtaler han i en pressemeddelelse.

Blandt oplægsholderne var amerikanske Laurie B. Slone, som fortalte om deres erfaringer med tilbud til krigsveteraner. Pressefoto

Blandt oplægsholderne var amerikanske Laurie B. Slone, som fortalte om deres erfaringer med tilbud til krigsveteraner. Pressefoto

Frugtbart møde

Arrangør Niels Overgaard Blok, projektleder for veteranprojekter i Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling på Skovskolen, glædede sig over, at mødet mellem de forskellige grupper mennesker på konferencen var frugtbart:
"Mødet betyder meget for at udvide og kvalificere samarbejde og indsats fra de mange mennesker og organisationer, der arbejder for veteranernes bedste. Jeg mener også, at konferencen viste behov for mere dialog grupperne imellem, og det er mit håb, at vi kan gentage successen," udtaler han.
Cirka 60.000 personer (siden 1948) kan i dag kan kalde sig veteraner. Langt de fleste kommer styrkede hjem fra en udsendelse, men der er også dem, der har svært ved at komme tilbage til det civile liv. Mdt

Publiceret 12 March 2016 20:00