Sundhedsminister Sophie Løhde besøger Hillerød

Minister skal blive klogere på demens med et besøg på Ålholmhjemmet i Hillerød

På mandag den 14. marts besøger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde Hillerød Kommune for at hente inspiration til regeringens nationale demenshandlingsplan.
Handlingsplanen skal skabe tryggere og mere værdige rammer for mennesker med demens.
Ministeren lægger ifølge en pressemeddelelse stor vægt på, at planen skal udformes i samarbejde med de mennesker, som det først og fremmest handler om, og som ved allermest om sygdommen. Derfor tager hun i øjeblikket rundt i landet for at tale med mennesker med demens, deres pårørende og fagfolk, og for at suge til sig af gode, lokale erfaringer inden for demensområdet. Derfor kommer hun forbi Ålholmhjemmet på mandag til et dialogmøde, hvor der er inviteret en bred kreds af mennesker, som har demens tæt inde på livet.
"Jeg ser meget frem til at deltage i dialogmødet i Hillerød. Her får jeg mulighed for at møde nogle af de mennesker, det hele handler om, nemlig mennesker der er ramt af demens og deres pårørende. Det er enormt vigtigt, at handlingsplanen bliver til blandt dem, som har demens tæt inde på livet, for det er netop i deres hverdag, at handlingsplanen gerne skulle kunne gøre en forskel," udtaler Sophie Løhde i pressemeddelelsen.
På Ålholmhjemmet har man fokus på at skabe rolige og hjemlige omgivelser og tager udgangspunkt i, at borgernes egne færdigheder skal aktiveres.
Hillerød Kommune har i efteråret 2015 sammen med Demensalliancen og fem andre kommuner deltaget i samarbejdsprojekt ”Demensrummet” med sigte på at blive en demensvenlig kommune, og derfor er kommunen udvalgt som vært for det femte og sidste dialogmøde. De øvrige dialogmøder er blevet holdt i Næstved, Aarhus, Varde og Aalborg.

null

Publiceret 11 March 2016 10:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV