Klaus Markussen har meddelt, at han stiller op som Venstres borgmesterkandidat. På torsdag skal han have medlemmernes opbakning til opstillingsmødet. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Klaus Markussen har meddelt, at han stiller op som Venstres borgmesterkandidat. På torsdag skal han have medlemmernes opbakning til opstillingsmødet. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Venstre vælger borgmesterkandidat

På torsdag afholder Venstre i Hillerød opstillingsmøde

Torsdag aften står det klart, hvem Venstres borgmesterkandidat bliver til kommunalvalget i Hillerød i 2017.
Torsdag afholder Venstre i Hillerød opstillingsmøde af Venstres borgmesterkandidat. Klaus Markussen, som har været partiets borgmesterkandidat ved de seneste valg, har allerede meddelt, at han går helhjertet efter borgmesterposten i Hillerød. Han har derfor også droppet at stille op til Folketinget -men torsdag skal han altså have medlemmernes opbakning til at gå videre. Fredag var der ingen andre kandidater til posten, men man kan melde sig på banen som kandidat frem til dagen inden mødet.
Venstre har ved de seneste to valg misset borgmesterposten på grund af konstitueringer mellem S, SF, Radikale, Fælleslisten og Konservative, så ved næste valg bliver det særlig vigtigt for Venstre at slå igennem:
"Valget i 2017 bliver helt afgørende for Hillerøds fremtid. Der er et borgerligt flertal i Hillerød kommune, og det skal resultere i en Venstre-borgmester. Ellers får vi fortsat rød politik, dikteret af den yderste venstrefløj," udtaler formand for Venstre i Hillerød, Jakob Truelsen, i en pressemeddelelse.
Opstillingsmødet finder sted efter Venstres generalforsamling torsdag den 25. februar kl. 19.30 på Grundtvigs Højskole. Her skal den siddende Venstre-regering og den politiske situation i Hillerød blandt andet debatteres. Partiet samler desuden ind til fordel for foreningen 'Hjælp Ukrainske børn'.

null

Publiceret 19 February 2016 16:00