Der er grund til at juble på skolerne. Her er det et foto fra første skoledag på Gadevang Skole. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Der er grund til at juble på skolerne. Her er det et foto fra første skoledag på Gadevang Skole. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Hillerøds skoleelever ligger i top 10

Hillerød Kommunes folkeskoleelever fik det niende bedste resultat af landets 98 kommuner

Skoleeleverne i Hillerød Kommune klarede sig rigtig godt, da de sad ved eksamensbordet i sommer. De fik nemlig det højest registrerede karaktergennemsnit for kommunens skolevæsen nogensinde.
Det viser udkastet til en kvalitetsrapport for kommunens skolevæsen i 2014/15. Ifølge statistikken ligger kommunens karaktergennemsnit ved de bundne prøver ved folkeskolens afgang på en delt niendeplads ud af alle landets 98 kommuner. Det resultat glæder borgmester Dorte Meldgaard (K) sig over:
“Vi har en målsætning om at ligge i top 10, og det er fantastisk, når det lykkes. Det er super dejligt, at vi ligger så godt,” siger hun og mener, det har krævet lang tids arbejde.
“Vi har arbejdet med målsætningen længe. Det skal indarbejdes i hver enkelt skole, hver lærer og hver familie. Så det er dejligt at se resultatet. Nu vil vi fortsætte med at gøre vores skoler attraktive”.

Stigning på alle skoler

Kommunes folkeskoler er ifølge rapporten gennemsnitligt steget med 0,7 karakterpoint til 7,8 i de bundne prøver, som består af dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi. Til sammenligning ligger det nationale gennemsnit på 7,0.
Gennemsnittet er steget fra 2013/14 til 2014/15 på alle kommunens skoler, og især Kornmarkskolen og Sophienborgskolen har gjort fremskridt.

Publiceret 07 January 2016 05:00