Klaus Markussen, der her ses sammen med Venstres gruppeformand i byrådet Peter Frederiksen, vil ikke være at finde på stemmesedlen til næste folketingsvalg.Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Klaus Markussen, der her ses sammen med Venstres gruppeformand i byrådet Peter Frederiksen, vil ikke være at finde på stemmesedlen til næste folketingsvalg.Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Klaus Markussen dropper Folketinget:

Vil være Hillerøds borgmester

Vil koncentrere sig om kommunalvalget i 2017

Af
Jens Berg Thomsen

Venstres politiske leder i Hillerød Byråd stiller ikke op til næste folketingsvalg. I en pressemeddelelse skriver partiet, at Markussen har sendt sin kreds et brev, hvor han afviser at stille op næste gang. Til gengæld går han nu efter borgmesterposten i Hillerød Kommune.
”Siden folketingsvalget i juni har jeg gjort min situation op, og min beslutning er blevet, at jeg ikke ønsker at genopstille til Folketinget. Under folketingsvalgkampen blev jeg kontaktet af mange, som fortalte mig, at de hellere så mig som borgmester i Hillerød end som medlem af Folketinget. Det ønske vil jeg gøre alt for at indfri, for jeg kan gøre en forskel som borgmester i Hillerød” siger Klaus Markussen.
Han var stillet op i både 2011 og 2015 i Gribskov og Hillerøds venstreforeninger.
”Jeg har et brændende ønske om, at Hillerød efter kommunalvalget i 2017 skal have en Venstre borgmester. Denne opgave ønsker jeg at hellige mig fuldt og helt og bruge al min energi og politiske kapital på. Jeg tror det kan lykkes. Og jeg tror helt ærligt, at det vil være en fordel for Venstre med en borgmesterkandidat, som ikke også er kandidat til Folketinget.” siger Markussen.
Markussen luftede allerede tanken om, at det var sidste gang, han stillede op til Folketinget, over for Hillerød Posten lige efter valget, hvor han sagde:
"Lige nu overvejer jeg meget kraftigt, om ikke det skal være sidste gang, jeg stiller op til Folketinget. Mange har i denne valgkamp sagt til mig her i Hillerød, at de ikke stemte på mig, fordi de synes, at jeg skal være Hillerøds næste borgmester".

Publiceret 15 December 2015 09:00